(AUDIO) Dieta unei persoane la început de sezon gripal
Publicat de Andreea Drilea, 20 octombrie 2022, 06:49
La începutul sezonului gripal, dieta unei persoane ar trebui să fie bogată în vitamine și minerale pentru a crește imunitatea organismului.
Este una dintre concluziile unei conferințe de profil care s-a desfășurat aseară la Iași.
Evenimentul a avut în prim plan legătura dintre dietă și necesitatea suplimentării cu vitamine și minerale.
Medicul nutriționist Cristina Iuliana Lazăr a afirmat că în alimentația zilnică ar trebui să fie limitate preparatele prăjite, pâinea albă, dulciurile și produsele de patiserie.
Ea a subliniat că recursul la suplimente trebuie să fie însoțit și de recomandarea unui specialist în domeniu pentru a avea o situație clară cu privire la nevoile fiecăruia: ”Consumul suplimentelor alimentare este bine să se facă în urma unor analize, analize anuale care să constate acel deficit de minerale și nutrienți, astfel încât, pe baza acestor analize eu să pot să suplimentez cu respectivele suplimente alimentare care, repet, de cele mai multe ori sunt produse de companii pe aceeași bandă sau în același context cu produsele chimice, medicamentoase, terapeutic. Așa încât, da, se recomandă administrarea suplimentelor alimentare atunci când este cazul și doar la recomandarea medicului și a farmacistului, în contextul unui deficit.”
(Radio Iaşi/Lucian Bălănuță/FOTO radioiasi.ro)