Cel mai mare loc public amenajat pentru grătare în judeţul Galaţi
Publicat de Andreea Drilea, 30 aprilie 2017, 08:16
Cel mai mare loc public amenajat pentru grătare şi aflat la 15 km de municipiul Galaţi se află în Padurea Gârboavele, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi.
Aici se află 138 de gratare, 146 de mese, 307 bănci dar şi locuri de joacă pentru copii. Accesul este gratuit, în Padurea Gârboavele mai putând fi vizitate şi alte obiective turistice, precum: Grădina Zoologică şi Muzeul Satului “Petru Caraman”, la care intrarea este liberă.
Gradina Zoologică este deschisă între orele 10 – 20, un billet de intrare fiind de 6 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru elevi şi studenţi. Copiii sub 5 ani şi persoanele cu dizabilităţi au intrarea liberă.
CJ Galaţi mai are în administrare şi Balta Zătun, unde sunt amenajate 23 de grătare dar şi 17 căsuţe unde se poate ramâne peste noapte. Taxa de pescuit la Balta Zătun este de 60 lei/zi lumină;, taxa pentru închiriere casuţă – 70 lei/zi (24 ore); taxa pentru acces şi agrement – 10 lei/zi; iar taxa de parcare – 5 lei/zi.
În apropierea municipiului Galaţi se află zona de agrement Vânători, unde se poate pescui şi se poate face grătar (taxa de închiriere a unui gratar – 10 lei pentru 2 ore), taxa de acces fiind de 6 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, 4 lei fiind taxa de parcare, iar taxa de campare – 16 lei.
Zone amenajată pentru picnic se mai află şi la Plaja Dunărea, dar acestea nu sunt funcţionale, plaja aflându-se în ample lucrări de reabilitare. Şi în Parcul public Rizer din municipiul Galaţi există o zonă unde sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului.
Zone pentru grătar se mai află şi la Plaja Brates şi amenajarea “La Salcâmi” de pe malul Dunării, gestionate de operatori economici cu capital privat.
Cât priveşte municipiul Tecuci şi restul localităţilor din judeţ, nu există nicio zonă special amenajată pentru grătare. Există, totusi, câteva zone indicate pentru activităţi de picnic, fără aprinderea focului, la Cosmeşti Vale şi în Pădurea Buciumeni.
(Rador/FOTO arhivă leleviathan.wordpress.com)