Ascultă Radio România Iași Live

Centenarul FILMULUI ROMÂNESC ajunge la IAȘI

Centenarul FILMULUI ROMÂNESC ajunge la IAȘI

Publicat de Andreea Drilea, 7 decembrie 2018, 08:20

Proiectul celor 100 de filme a ajuns la jumătatea drumului și încheie anul 2018 cu o Gală specială la Iași

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la mijlocul drumului, cu peste 50 de evenimente realizate în perioada februarie-noiembrie 2018. Proiectul s-a desfășurat în România și Republica Moldova, cu invitați din zona cinematografiei românești și cu filme alese de experții proiectului: Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor și Cristian Mungiu. Zeci de invitați au fost parte din caravana #100filme, primind distincția oficială, care marchează anul 2018, prin filmul românesc.

Mii de kilometri au fost parcurși în cadrul caravanei, care a ajuns în localitățile care au acceptat să facă parte din proiect, să-l sprijine și să intre pe harta filmică din 2018.

Inițiatorii, Asociațiile ARTIS (Iași) și MIA (Chișinău) au lansat proiectul la Iași în februarie 2018, cu susținerea Primăriei Municipiului Iași, prin Departamentul Centenar, coordonat de prof. univ. dr. Daniel Șandru.

Programul Centenarului Filmului Românesc la Iași, 7-9 decembrie 2018:

Vineri, 7 decembrie, de la ora 12.00 – Proiecția filmului Mama, în regia Elisabetei Bostan, invitați: Ileana Popovici;
Vineri, 7 decembrie, de la ora 16.00 – Proiecția filmului De-aș fi Harap Alb, în regia lui Ion Popescu-Gopo, invitați: Florin Piersic, Irina-Margareta Nistor;


Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 12.00 – Proiecția filmului Dumbrava minunată, în regia lui Gheorghe Naghi, invitați: Ileana Popovici, Irina-Margareta Nistor;
Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 17.00 – Proiecția filmului documentar Marea Unire în oglinda Prutului, în regia Violetei Gorgos, invitați: Violeta Gorgos și echipa;
Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 19.00 – Proiecția filmului La moara cu noroc, în regia lui Victor Iliu, invitați: Constantin Codrescu, Irina-Margareta Nistor;


Duminică, 9 decembrie, de la ora 10.00 – Proiecția filmului Maria Mirabela, în regia lui Ion Popescu-Gopo, și a Nataliei Bodiul, invitați: Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici;
Duminică, 9 decembrie, de la ora 16.00 – Proiecția filmului Cuibul de viespi, în regia lui Horea Popescu, invitați: Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici și prin telefon, Tamara Buciuceanu-Botez;
Duminică, 9 decembrie, de la ora 18.00 – Proiecția filmului Porto-Franco, în regia lui Paul Călinescu, invitați: Simona Bondoc, Irina-Margareta Nistor.


Intrarea la filme este liberă, cu rezervări în prealabil pe site-ul Ateneului din Iași: https://ateneuiasi.ro.

CE ÎNSEAMNĂ CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC PENTRU 2018

Unul dintre proiectele-fanion ale Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași pentru perioada 2017-2020 este, neîndoielnic, Centenarul Filmului Românesc. Inițiată la începutul lui 2018, caravana filmelor care oferă imaginea istoriei noastre din ultimul veac a marcat, până în prezent, mii de kilometri parcurși în România și Republica Moldova și un total de 60 de evenimente de maximă relevanță. Iar celebrarea Marii Uniri nu se termină aici, întrucât proiectul continuă și pe parcursul anului viitor! Tocmai din acest motiv, la acest bilanț de etapă, echipa proiectului merită toate felicitările! (prof. univ. dr. Daniel Șandru, Coordonatorul Departamentului Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași)

Am ajuns la jumătatea proiectului, care ne-a purtat prin țară, ne-a făcut să cunoaștem România și Basarabia prin publicul filmului românesc. Ne-am dat seama că avem foarte puțin din punct de vedere tehnic, pentru cât film românesc avem și mai ales, pentru cât de bun este. Ceea ce facem noi este ca o reverență față de generațiile de care nu se mai aude nimic, dar care au făcut carieră și înseamnă mult pentru arta cinematografică. Avem reîntâlniri emoționanate cu actori și regizori din toate timpurile, simțind cu adevărat că trăim centenarul prin film. (Andrei Giurgia, Director Centenarul Filmului Românesc)

*Evenimentele de la Iași sunt realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Ateneul din Iași.
**Parteneri speciali: Agenția TRAVIS, Select Hotel.

DESPRE FILME

Mama (1976)
Regizor: Elisabeta Bostan
Durată: 84 minute
Gen: Fantastic, Muzical
Rating: Audiență generală
Distribuție: Mikhail Boyarskiy, George Mihăiță, Lyudmila Gurchenko, Violeta Andrei, Manuela Hărăbor, Tamara Buciuceanu, Lulu Mihăescu, Paula Radulescu, Liliana Petrescu
Mama este o adaptare muzicală a basmului Capra cu trei iezi al lui Ion Creangă, realizată în coproducție, cu participare româno-sovietică. Acest film este o feerie muzicală bine realizată, cu cântece frumoase, costume fermecătoare și decoruri originale. Se cântă, se dansează, se patinează, se fac acrobații de circ şi de balet, într-o armonie româno-sovieto-franceză, plină de fast şi de creativitate. Toate aceste eforturi fac o adevărată explozie de bună dispoziție care să încânte inimile celor mici.
Filmul a avut o distribuție formată din dansatori de la Circul din Moscova, Circul pe Gheață din Moscova și Teatrul de Balet Bolșoi. În 1977, filmul a câștigat Cupa de Argint la Festivalul de Film pentru Copii de la Veneția.

De-aș fi… Harap Alb (1965)
Regizor: Ion Popescu-Gopo
Durată: 91 minute
Gen: Fantastic
Rating: Audiență generală
Distribuție: Chris Avram, Emil Botta, Florin Piersic, Irina Petrescu, Puiu Calinescu, Anca Pandrea, Constantin Codrescu, Fory Etterle, George Demetru
O ecranizare liber-parodică a basmului lui Ion Creangă, cu o structură a filmului bine cumpănită. Acesta respectă într-o oarecare măsură basmul, dar în același timp adaugă şi momente noi. Această decizie de adăugare a unor scene noi este foarte bună, pentru că filmul, în acest fel, îşi creează o identitate proprie în loc să fie doar o reproducere a cărţii.
Ironiile, poreclele, pildele şi expresiile de duh din carte coboară ușor în dialogul personajelor. Filmul este pentru toate vârstele și, prin clasicismul său de naivitate pură, știe să atragă și publicul tânăr.
Premii:
Premiul de onoare pentru calitatea imaginii color și a prelucrării în laborator, Congresul UNIATEC , Milano – 1964
Premiul pentru regie și Premiul pentru scenografie, Festivalul Național al Filmului de la Mamaia – 1965
Premiul pentru originalitatea regie, Festivalul Internațional al Filmului de la Moscova – 1965

Dumbrava minunată (1980)
Regizor: Gheorghe Naghi
Durată: 75 minute
Gen: Fantastic, Muzical
Rating: Audiență generală
Distribuție: Ernest Maftei, Diana Musca, Elena Dragoi, Draga Olteanu Matei, Maria Ploae, Florina Cercel, Aimée Iacobescu, Cezara Dafinescu, Olga Delia Mateescu
Un film cu o frumusețe artistică rară, iubit de copii de toate vârstele, Dumbrava minunată rămâne în continuare unul dintre filmele de referință ale copilăriei. Povestea este una extrem de emoționantă, cu peisaje ireproșabil lucrate.
Lizuca, o fetiță cuminte, pornită în căutarea afecțiunii pe care numai la bunici o găsea, face un drum de întoarcere către casa lor bătrânească. Noaptea face un popas într-o scorbură, care ulterior se va dovedi a fi poarta către o lume de basm.
Premii:
Diplomă de onoare, Gijon, 1981
Premiul pentru cel mai bun basm cinematografic, Moscova, 1981

La moara cu noroc (1955)
Regizor: Victor Iliu
Durată: 105 minute
Gen: Dramă
Rating: Audiență generală
Distribuție: Ioana Bulcă, Constantin Codrescu, Olga Tudorache, Colea Răutu, Geo Barton, Aurel Cioranu, Sandu Sticlaru, Mihai Vasile Boghita, Arcadie Donos
Ecranizare după nuvela Moara cu noroc, semnată de Ioan Slavici, filmul se prezintă ca o impresionantă dramă psihologică. Acțiunea este plasată într-un han retras, din împrejurimile Ardealului. Aici, cârciumarul Ghiță își parcurge drumul de la patima banului până la conștientizarea importanței adevăratelor valori.
Ghiță și Ana sosesc la hanul Moara cu noroc. Aici cei doi, împreună cu copiii lor, își doresc să după un trai mai bun, lipsit de griji. La han nu poți fi liniștit dacă nu ești în relații bune cu Lică Sămădăul, așa că Ghiță face compromisuri și încearcă să-și mențină o bună relație cu acesta, dar și cu căprarul Pintea. Implicat în afaceri murdare, Ghiță ajunge în labirintul propriilor sale tertipuri, unde riscă să își piardă familia.

Maria Mirabela (1981)
Regie: Ion Popescu-Gopo, Natalia Bodiul
Durată: 69 minute
Gen: Fantastic, Muzical
Rating: Audiență generală
Distribuție: Medeea Marinescu, Gilda Manolescu, Dem Rădulescu, Anda Călugăreanu, Stefan Velniciuc, Ion Popescu-Gopo, Ingrid Celia
Un film pentru copii care face parte din categoria operelor cinematografice care rămân în memoria cinefililor de orice vârstă. Realizat în coproducţie româno-sovietică, Maria Mirabela a luat mai multe premii la festivalurile de filme pentru copii, precum şi două premii ACIN.
Scenariul este original şi abundă de creativitate. Alături de personajele interpretate de actori, în acest film apar și trei personaje animate: Oache, Scăpărici și Omide, care simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul, fără de care nu există viață pe pământ.
Muzica lui Eugen Doga pe versurile marelui poet Grigore Vieru este superbă și sporește impresia că filmul este unul clasic și, incontestabil, își merită titlul de operă de artă.
Premii:
Premiul pentru muzică, Diplomă de onoare pentru trucaje, ACIN, 1981
Premiul special, Giffone Valle, 1982
Premiul I, Festivalul de film de la Chicago, 1984

Marea Unire în oglinda Prutului (2018)
Regizor: Violeta Gorgos
Gen: documentar
Rating: Acord General
Un documentar-eveniment, dramatic prin mărturiile protagoniştilor, filmat la Cernăuţi, Bălţi, Chişinău, Iaşi şi Izmail.
Filmul îşi propune valorificarea impactului acelui moment „de graţie” pentru românii din jurul graniţelor actuale, pentru că evenimentul de la 1 decembrie 1918 a transformat profund societatea românească, consolidând vocaţia naţională, europeană şi democratică a României. În documentar apar mărturiile oamenilor din comunităţile româneşti din Ucraina şi din Republica Moldova.
Regizorul Violeta Gorgos a dorit să ilustreze frământările zilnice, grijile şi nevoile cotidiene ale oamenilor, în raport cu condiţiile de viaţă din zona lor, dar şi modul cum conştientizează statutul lor de român, din perspectiva jertfelor înaintaşilor pentru reîntregirea neamului.

Porto-Franco (1961)
Regizor: Paul Călinescu
Durată: 88 minute
Gen: Dramă
Rating: Audiență generală
Distribuție: Ion Dichiseanu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Emanoil Petruț, Ștefan Ciubotărașu, Mihai Fotino, Fory Etterle, Geo Barton, Jean Lorin Florescu, Mircea Șeptilici
Filmul este o inspirație după romanul Europolis, semnat de Eugen Botez, cu pseudonimul Jean Bart. Cartea a fost un prilej pentru clasicul Paul Călinescu să trateze, dintr-o perspectivă poetică și tranșant spirituală, un spațiu aproape rupt de lume, după cum transmite în film ambiața Sulinei.
Pelicula este o analiză sub lupă a unei societăți izolate, care încă își linge rănile provocate la răspântii istorice. Actual prin mesajul transmis, filmul marchează traiectoria cinematografiei românești și datorită faptului că a fost un deschizător de drumuri pentru Ion Dichiseanu, care își face debutul în Porto-Franco.

Cuibul de viespi (1987)
Regizor: Horea Popescu
Durată: 115 minute
Gen: Comedie
Rating: Audiență generală
Distribuție: Ovidiu Iuliu Moldovan, Coca Andronescu, Tamara Buciuceanu, Gheorghe Dinică, Tora Vasilescu, Alexandru Repan, Maria Ploae, Mihnea Columbeanu, Mircea Albulescu
Filmul a devenit emblematic datorită distribuției fabuloase. Inspirat din piesa de teatru Gaițele, de Alexandru Kirițescu, Cuibul de viespi este o adaptare stilizată a istoriei României, prin prisma Bucureștiului care, în epoca ilustrată în film, era considerat ,,Micul Paris”.
Comicul de limbaj și de situație, cu măiestrie lucrat, satirizează noua clasă a burgheziei. Clanul surorilor Duduleanu, familie cu mari pretenții aristocratice, este o piesă din mozaicul unei societăți obsedate numai de valori materiale. Situați în mijlocul unei comedii cu intenții educative, personajele încă sunt iubite de public după multe decenii de la prima apariție a filmului.
Premii:
Premiul special al juriului, ACIN, 1987

DESPRE INVITAȚI


Florin Piersic
Este unul dintre cei mai mari actori români de teatru și film. Florin Piersic a jucat drame, comedii, tragedii, figuri istorice și haiduci, pe marele ecran și pe scena Teatrului Național din București. Născut pe 27 ianuarie 1936, Florin Piersic a fost și a rămas omul-spectacol. Pe lângă darul ireproșabil al actoriei, s-a remarcat prin sinceritate dezarmantă. Este iubit atât pentru actorul, cât și pentru omul care este.
În 1957 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București la doi ani după absolvire, el obținând rolul titular în Discipolul diavolului. Prestațiile sale din Tragedia optimista, Oameni și șoareci sau Orfeu în Infern au reușit sa stârnească admirație și ropote de aplauze.
Într-o carieră de peste o jumătate de secol, Florin Piersic a apărut în peste 40 de lungmetraje printre care se număra: Aproape de soare, Neamul Șoimăreștilor, Răscoala, Mihai Viteazul, Frații Jderi, Cuibul salamandrelor, Rug și flacără, Trandafirul galben și Fix Alert.
A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a, în anul 1967 „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. La 30 mai 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care a dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.


Constantin Codrescu
Constantin Codrescu s-a născut pe 5 septembrie 1931 la Huși, județul Vaslui. După ce a absolvit Institutul de Teatru din București în 1951, actorul, vreme de câțiva ani, a fost asistentul profesorului Ion Cojar, însă s-a ambiționat să-și creeze un drum propriu, iar talentul și munca l-au ajutat să-și atingă scopul.
Până în 1989 și-a concentrat cea mai mare parte a activității sale teatrale. Tot atunci ies în evidență numeroase apariții televizate, actorul fiind și colaborator permanent al redacției Teatru la Radio, căreia i s-a dedicat timp de 45 de ani. Constantin Codrescu a reușit să transpună de pe scenă în film un patetism poetic, ce dă personajelor o originalitate neegalată de nici un alt actor român. Unul dintre rolurile de referință al actorului este cel al lui Ghiță, din La Moara cu Noroc regizat de Victor Iliu, film care ocupă loc de cinste în lista celor o sută cele mai bune producții cinematografice românești, din caravana filmică, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Simona Bondoc
Actrița de teatru și film, Simona Bondoc, s-a născut pe 21 octombrie 1933, la București. Distinsa doamnă recunoaște că a dat pe furiș examen de admitere la Institutul de Teatru „Ion Luca Caragiale”, pe care l-a absolvit în 1954, la clasa profesoarei Beate Fredanov. După absolvire, actrița s-a angajat la Teatrul Național București unde, din 2002, a devenit societar de onoare.
Pe parcursul carierei, Simona Bondoc a fost distribuită în numeroase piese de teatru și în producții cinematografice răsunătoare. „N-am refuzat niciun rol – oricât de mic, oricât de mare, oricât mi-ar fi plăcut, oricât mi-ar fi displăcut (și mi s-a întâmplat de multe ori acest lucru!). A aștepta roluri mari mi se pare un lux nesăbuit!”, a declarat actrița într-un interviu. Necătând la acest fapt, în ceea ce privește cinematografia, Simona Bondoc se poate mândri cu roluri de referință, interpretate în Hyperion, de Mircea Veroiu; Cuibul de viespi, sau Hotel de lux, în regia lui Dan Pița, premiat în 1992 cu „Leul de Argint” la prestigiosul Festival de la Veneția.


Violeta Gorgos
Violeta Gorgos este originară din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, Republica Moldova. Din copilărie era pasionată de pictură, părinţii însă au înscris-o la şcoala muzicală, aşa că ani de zile a dedicat pianului, absolvind paralel cu şcoala medie şi pe cea muzicală. A făcut studii la Colegiul Muzical Ştefan Neaga din Chişinău, după care a absolvit sclipitor Facultatea de Filologie a Universității de stat din Republica Moldova. Studiile nu au contenit aici, căci a urmat Institutul de Arte G. Muzicescu din Chişinău, Facultatea de Regie Film şi TV. După acestea, a urmat un doctorat la Academia de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Istorie şi Teorie a Artei, Secţia Arta Cinematografică – Televiziunea.
Activitatea de creaţie şi-a început-o în calitate de regizor la Televiziunea Naţională din Republica Moldova unde, între anii 1990-2003 este autoarea emisiunilor TV-Record. Este membră a Uniunii Cineștilor din Moldova.
Printre numeroasele premii în calitate de regizor pe care le-a obținut se numără Premiul Mare la Festivalul Internaţional de Film The Golden Beggar, Premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie Toamnă la Voroneţ, Marele Premiu al Festivalului Simfest pentru eseul cinematografic Sex în URSS, etc.


DESPRE CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC
Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat anul acesta, pe 3 februarie, la Iași, orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).

Despre ARTIS (Iași)
Din dragoste pentru film și din pasiune pentru organizarea de evenimente, s-a conturat, în anul 2016, Asociația ARTIS. Echipa este alcătuită din membri alumni ai Asociației Studenților Jurnaliști (ASJ), împreună cu care organizează, de 9 ani, festivalul Serile Filmului Românesc.
Anul acesta, pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, ARTIS a inițiat un nou proiect, produs și organizat de Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Asociația Obștească MIA: Centenarul Filmului Românesc. Co-organizator al proiectului este Agenția Națională de Presă AGERPRES.

Despre Asociația Obștească MIA (Chișinău)
AO „MIA” este o asociație non-profit, creată cu scopul de a stimula producția independentă de film și TV, de a promova cultura audiovizuală și de a educa consumatorul prin intermediului imaginilor în mișcare.
Fondată în anul 2000, „MIA” a realizat diverse proiecte – de la producții video, TV și film la campanii sociale de amploare, de la training-uri, seminare și instruiri la evenimente de impact național.

Proiect desfășurat și finanțat în cadrul programului Centenar al Departamentului Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași

Un eveniment inițiat de: ARTIS și Asociația Obștească „MIA” (Protecția și Dezvoltarea Mediului Audiovizual Informațional) din Chișinău

Co-organizator: Agenția Națională de Presă AGERPRES

PARTENERI
În colaborare cu: Asociația Studenților Jurnaliști
Partener academic: Universitatea „Petre Andrei” din Iași
Parteneri: Dacin Sara, Institutul Cultural Român
PARTENERI MEDIA
● Partener media principal: AGERPRES
● Frecvența de încredere: Radio România Cultural
● Televiziunile Centenarului: Antena 3, TVR IAȘI
● Parteneri media naționali: Europa FM, SMART FM, Cinefan, miscareaderezistenta.ro, România Liberă, AARC.ro, Filmsi.ro, movienews.ro, Cooperativa urbană, Flacăra, fundația culturală magazin istoric
● Partener media regional: VIVA FM
● Parteneri media locali: Viva FM Iași, Zile și Nopți Iași, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iași, Iași FUN, Radio Iași, Iași TV LIFE, Suplimentul de Cultură
● Lobby blog: Cineamator, Cinemil, cefilmevad.ro, piratulcinefil.wordpress.com, filme-carti.ro, raluka-fă-teauzit.blogspot.com, semnebune.ro
● Parteneri media Republica Moldova: Radio Chișinău, TVR Moldova, Diez.md
● Monitorizat de: zelist.ro
● Ne mișcă cei de la: ZigZag prin România

ON-LINE
Facebook: www.facebook.com/100filme.ro
Instagram: https://www.instagram.com/centenarulfilmului
Site: 100filme.ro

Etichete:
FOTOGEOGRAFICA duplex fotografic București – Iași
Evenimente Radio Iaşi vineri, 10 ianuarie 2025, 09:43

FOTOGEOGRAFICA duplex fotografic București – Iași

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează un dublu eveniment...

FOTOGEOGRAFICA duplex fotografic București – Iași
Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale
Evenimente Radio Iaşi joi, 9 ianuarie 2025, 11:38

Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale

Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale De Ziua Culturii Naționale poezia, muzica și artele vizuale se împletesc din nou...

Simbioza artelor la Piatra Neamț, de Ziua Culturii Naționale
Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale
Evenimente Radio Iaşi joi, 9 ianuarie 2025, 10:08

Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din...

Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale
Iaşi: ‘Bărbierul din Sevilla’, primul spectacol al Operei Naţionale din acest an
Evenimente Radio Iaşi vineri, 3 ianuarie 2025, 13:49

Iaşi: ‘Bărbierul din Sevilla’, primul spectacol al Operei Naţionale din acest an

Opera Naţională Română din Iaşi anunţă că pe 9 ianuarie, de la ora 18,30, în Sala Mare se va desfăşura primul spectacol al anului 2025,...

Iaşi: ‘Bărbierul din Sevilla’, primul spectacol al Operei Naţionale din acest an
Evenimente Radio Iaşi joi, 19 decembrie 2024, 07:05

Iași: Târgul de Crăciun al Meșterilor Populari, ediția a IV-a

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în colaborare cu Asociaţia „ART – Meşteşugurile...

Iași: Târgul de Crăciun al Meșterilor Populari, ediția a IV-a
Evenimente Radio Iaşi joi, 19 decembrie 2024, 07:00

Târg de antichități la Palatul Culturii din Iași

În perioada 19 – 22 decembrie 2024, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul la un nou eveniment dedicat pasionaților de...

Târg de antichități la Palatul Culturii din Iași
Evenimente Radio Iaşi marți, 17 decembrie 2024, 12:30

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi: „Colinde-n iarna bună”

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită sâmbătă, 21 decembrie 2024, ora 12.00, la Palatul Culturii – Sala „Ștefan...

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi: „Colinde-n iarna bună”
Evenimente Radio Iaşi sâmbătă, 14 decembrie 2024, 10:05

Iași: Festivalul folcloric „Datini și obiceiuri de iarnă” (14 decembrie)

În ziua de 14 decembrie 2024, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași în...

Iași: Festivalul folcloric „Datini și obiceiuri de iarnă” (14 decembrie)