CFR SA: Circulaţia feroviară pe secţia Dorneşti – Gura Putnei – Putna se redeschide pe 15 august
Publicat de Andreea Drilea, 14 august 2018, 07:39
Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată Dorneşti – Gura Putnei – Putna se va redeschide din data de 15 august 2018, informează, luni, CFR SA.
‘Menţionăm că linia va fi redeschisă în data de 14 august 2018, dată la care va circula doar un tren de probă de tip AM Desiro ‘Săgeata albastră’ pe traseul Suceava – Putna, cu plecare în jur de ora 11:00 din staţia CF Suceava şi sosire în staţia Putna Centru în jur de ora 14:00. Ruta parcursă va fi Suceava – Suceava Nord – Dărmăneşti – Milişăuţi – Ţibeni – Dorneşti – Rădăuţi – Gălăneşti – Vicov – Vicovu de Jos – Vicovu de Sus – Bivolărie – Gura Putnei – Putna Troiţă – Putna Centru’, se spune într-un comunicat al companiei.
Secţia Dorneşti – Gura Putnei a fost închisă iniţial din cauza inundaţiilor în perioada 2008 – 2010, iar după efectuarea lucrărilor de reparaţii a funcţionat până în anul 2012, când operatorii de transport feroviar nu au mai operat pe această secţie.
Pe secţia de circulaţie neinteroperabilă Dorneşti – Gura Putnei – Putna, în lungime de 39,031 kilometri, se află opt puncte de oprire.
‘Menţionăm faptul că, pentru a satisface cerinţele de transport local şi pentru a permite transportul către obiectivele turistice importante, se vor înfiinţa temporar alte patru puncte de oprire în linie curentă (halte), după cum urmează: Halta Rădăuţi Gara Mică, la km 7+230, Halta Vicov Motel, la km 22+600; Halta Putna Troiţă, la km 1+680; Halta Putna Centru, la km 4+350’, precizează CFR SA.
Pentru reluarea circulaţiei pe secţia CF Dorneşti – Gura Putnei – Putna, CFR SA a realizat prin eforturi proprii următoarele lucrări: înlocuirea traverselor necorespunzătoare de lemn (circa 6.000 bucăţi), înlocuire şină, îndepărtarea vegetaţiei din gabarit pentru asigurarea vizibilităţii la trecerile la nivel, completarea indicatoarelor de semnalizare rutiere şi feroviare, înlocuirea unor componente la instalaţiile de siguranţă a circulaţiei, executarea lucrărilor de buraj, ripaj şi rectificat ecartamentul, igienizarea clădirilor din staţiile Rădăuţi şi Putna, efectuare revizii la lucrări de artă şi tabliere.
Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA administrează infrastructura feroviară publică.
(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)