Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022, la 28,2 kg anul trecut
Publicat de gabrielarotaru, 22 octombrie 2024, 12:20
Consumul de carne de pui în România a crescut de la 27,5 kg de persoană în 2022 la 28,2 kg anul trecut, odată cu creşterea producţiei până la un nivel de aproape 725.000 t în 2023.
Deşi mai mare decât media europeană de 25 kg anual pentru o persoană, consumul de carne de pasăre se află pe locul doi în preferinţele românilor, după cea de porc, în ciuda crizei declanşate de pesta porcină africană.
În ceea ce priveşte consumul de ouă, media anuală în România este de 250 pe cap de locuitor, uşor peste media europeană de 235 de ouă pe persoană.
Chiar şi în aceste condiţii, potrivit Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, producţiile de carne de pasăre şi de ouă autohtone sunt suficiente să asigure consumul intern, dar şi să livreze produse pentru export.(Rador/ FOTO radioiasi.ro)