Crucea Roşie Vrancea: Suntem pregătiţi să acordăm sprijin uman şi logistic refugiaţilor din Ucraina
Publicat de Andreea Drilea, 25 februarie 2022, 13:44 / actualizat: 25 februarie 2022, 14:45
Crucea Roşie filiala Vrancea este pregătită să acorde sprijin uman şi logistic refugiaţilor din Ucraina, venind în sprijinul judeţelor de graniţă care primesc fluxurile de refugiaţi, au declarat, vineri, reprezentanţii instituţiei.
‘Crucea Roşie Vrancea, alături de toate filiale din ţară, se află în acest moment într-un proces amplu de organizare, de pregătire şi achiziţionare a stocurilor de materiale necesare în vederea sprijinului populaţiei civile care se refugiază din Ucraina pe teritoriul ţării noastre. În continuarea acestor activităţi, Crucea Roşie Vrancea oferă sprijin uman şi logistic în spaţiile de cazare puse la dispoziţie de autorităţile statului român în punctele de triaj, acordă primul ajutor de bază, suport psihosocial şi servicii de restabilire a legăturilor cu familia, dacă este cazul. Având în vedere distanţa care ne desparte de graniţa cu Ucraina, suntem pregătiţi să ajutăm filialele de Cruce Roşie din Botoşani şi Suceava, inclusiv autorităţile care oferă şi asigură locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina’, a declarat directorul filialei de Cruce Roşie Vrancea, Rodica Davidean.
Aceasta a precizat că filiala de Cruce Roşie Vrancea a primit deja o solicitare din parte unei comune de la graniţa cu Ucraina pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate.
‘Avem o solicitare în acest moment de la o comună din judeţul Botoşani situată pe graniţa cu Ucraina, comuna Hilişeu-Horia, pentru a veni alături de ei, ca auxiliari ai autorităţilor publice locale şi, la nevoie, să putem interveni cu ajutor umanitar în sensul suplimentării capacităţii logistice pregătite de autoritatea de acolo’, a spus Rodica Davidean.
Pentru a putea face faţă unor situaţii de criză, Crucea Roşie Vrancea pregăteşte voluntarii pentru participarea la misiunile de intervenţie.
‘În asemenea situaţii, orice filială îşi reevaluează baza logistică, care nu poate funcţiona fără resursă umană. Ne-am gândit la un minim de zece voluntari care să participe la misiuni de intervenţie în aceste situaţii de criză. Aceşti voluntari vor intra într-un proces de instruire, vor participa la traininguri de formare unde vor învăţa să acorde suport psihologic refugiaţilor şi vor fi instruiţi să folosească tehnica din dotare, staţii, generatoare de curent electric, pompe, bucătării de campanie etc’, a precizat directorul Crucii Roşii Vrancea. AGERPRES / FOTO imagine ilustrativă