Ediția a XVII- a Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi va avea loc ȋn luna martie 2019
Publicat de gabrielarotaru, 4 martie 2019, 15:01
Peste 850 de medici din diferite specialităţi sunt aşteptaţi să participe la lucrările celei de-a XVII-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare ce se vor desfăşura ȋn perioada 11 – 16 martie 2019 la Hotelul Unirea, dar şi ȋn cadrul spitalului.
47 de credite EMC (Educaţie Medicală Continuă) sunt acordate de către Colegiul Medicilor din România tuturor cursurilor şi lucrărilor şi nu mai puţin de 5 locaţii de desfăşurare a sesiunilor de lucru sunt disponibile pe parcursul unei săptămâni de manifestări medicale de anvergură. „Manifestările ocazionate de Zilele Spitalului Clinic de Recuperare, ajunse la a XVII-a ediţie, au devenit o adevarată şcoală de medicină ce-şi ţine cursurile cu rigurozitate an după an pentru medicii spitalului, medicii ieşeni şi medicii din Regiunea de Nord-Est a României, având conştiinţa faptului că orice investiţie ȋn formarea şi educarea personalului medical nu ȋnseamnă ȋn final decât calitate ȋn sistemul medical, concomitent cu creşterea nivelului de sănătate al populaţiei”, a declarat Carmen Cumpăt, Managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi Preşedintele Conferinţei.
De-a lungul unei săptămâni de lucrări ştiinţifice de mare calitate, vor conferenţia dr. Marcel Blonder şi Petra Pluschinski din Germania ȋn cadrul workshop-ului de neurologie „Managementul raţional al disfagiei orofaringiene neurogene”, Muthana Zouri, Nicoleta Zouri, dr. Alex Ferworn de la Ryerson University, Toronto ȋn cadrul webinarului „Extracția de date pentru sisteme de sprijin decizional în reabilitare”, precum şi dr. Konstantinos Notas din Grecia, ȋn cadrul sesiunii de lucrări „Actualităţi ȋn scleroza multiplă”.
Alte teme şi subiecte din cadrul Conferinţei sunt: Dislipidemia 2019 – de la prevenție la tratament (curs de cardiologie); De la diagnosticul hipoacuziei la protezarea auditivă (curs de audiologie clinică); Noţiuni fundamentale ȋn endoscopia rinosinusală (curs ORL); Reabilitarea pulmonară și climatoterapia; Spondilartritele – o provocare pentru practician; Prezent și viitor ȋn tratamentul bolilor reumatologice, dar şi lucrari de ortopedie-traumatolgie, medicina muncii, cursuri de asistenţi medicali sau sesiuni dedicate kinetoterapeuţilor.
Lucrările prezentate ȋn sesiunile din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi website-ul evenimentului : www.recuperareiasi.ro