Galaţi: Dotări la cele mai înalte standarde la Spitalul Judeţean, pentru pacienţii cu accident vascular cerebral
17 februarie 2025, 18:53
Secţia de Neurologie şi Unitatea de Terapie Acută a Accidentului Vascular Cerebral (Stroke) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Apostol Andrei’ Galaţi au fost modernizate şi dotate la cele mai înalte standarde, menite să asigure un tratament rapid şi eficient pentru pacienţii cu accident vascular cerebral (AVC), informează, luni, Consiliul Judeţean.
‘Unitatea de Terapie Acută a Accidentului Vascular Cerebral dispune acum de: 8 paturi noi, fiecare echipat cu monitor de supraveghere, injectomat şi console de oxigenoterapie; dotări ultramoderne, precum saltele antiescară, macara medicală pentru pacienţii supraponderali; dispozitive pentru igiena mâinilor şi un laborator performant de explorări funcţionale; personal medical dedicat şi instruit, care asigură un tratament rapid şi eficient. Secţia Clinică de Neurologie dispune de saloane moderne, cu băi proprii, televizoare, frigidere şi butoane de alarmă, pentru un plus de confort şi siguranţă; săli dedicate pentru tratamentul sclerozei multiple, bolii Parkinson şi recuperarea neurologică post-AVC. Următorul pas: trombectomia, o procedură revoluţionară care va permite extragerea trombului ce blochează circulaţia cerebrală, crescând şansele de recuperare completă’, au transmis reprezentanţii CJ Galaţi.
Potrivit sursei citate, Secţia Clinică de Neurologie Galaţi din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi este recunoscută la nivel internaţional, prin două premii Gold Award primite din partea Societăţii Europene de AVC, pentru performanţele în tratamentul accidentului vascular cerebral.
‘În tratamentul AVC, fiecare secundă contează. Cu această unitate modernizată, pacienţii vor beneficia de îngrijire rapidă şi specializată, direct în secţia dedicată, fără a mai aglomera Terapia Intensivă. Salvăm vieţi, îmbunătăţim recuperarea pacienţilor şi oferim condiţii moderne pentru tratament. Acesta este încă un pas important în strategia noastră de a transforma Spitalul de Urgenţă Galaţi într-o unitate de referinţă la nivel naţional. Investiţiile în sănătate continuă, pentru ca gălăţenii să beneficieze de cele mai bune condiţii medicale’, a declarat, citat în comunicatul de presă, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
Aceeaşi sursă arată că la Spitalul Judeţean Galaţi, de la începutul programului de tromboliză au fost efectuate 460 de proceduri, multe dintre ele având rezultate spectaculoase, cu remiterea completă a simptomelor neurologice. Pacienţii care şi-au recăpătat mobilitatea au trimis personalului medical mesaje emoţionante de recunoştinţă, iar unii chiar au trimis înregistrări care arată progresul lor impresionant.
(AGERPRES/FOTO radioiasi.ro – imagine ilustrativă)