Galaţi: Investiţii de aproximativ 15 milioane lei la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ‘Sf. Cuvioasa Parascheva’
Publicat de , 28 august 2018, 14:29
Investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ‘Sf. Cuvioasa Parascheva’ din Galaţi va beneficia de fonduri de aproximativ 15 milioane lei pentru construirea unui pavilion nou şi pentru creşterea eficienţei energetice la un alt pavilion din cadrul unităţii medicale, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.
Potrivit acestuia, noul pavilion va avea demisol şi parter şi va avea o suprafaţă totală de aproximativ 2.700 mp. Valoarea estimată a investiţiei este de 14.088.000 lei, bani din bugetul propriu al CJ Galaţi.
Pentru dotarea laboratorului de biologie moleculară din pavilionul care va fi construit a fost depus un proiect pe fonduri transfrontaliere, în care au fost prevăzute dotări în valoare de 300.000 de euro.
‘Vrem să modernizăm infrastructura de sănătate care se află în subordinea CJ Galaţi. Astfel, după ce am demarat mai multe proiecte de investiţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’, a venit momentul să lansăm primele investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi. Cel mai important proiect prevede construirea unei clădiri noi pentru evaluarea imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular în cazul unor infecţii virale şi bacteriene. Va fi un spaţiu modern cu laboratoare medicale, saloane pentru pacienţi, cabinete pentru medici, săli de tratament, amfiteatru şi săli în care studenţii de la medicină vor putea realiza diverse lucrări practice’, a spus Costel Fotea.
Preşedintele CJ Galaţi a precizat că a fost lansat şi proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii în care se află secţia Boli Infecţioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ‘Sf. Cuvioasa Parascheva’, cu o valoare de 898.452 lei prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
‘Va fi consolidată clădirea, vor fi realizate lucrări de termoizolaţie şi refacere a acoperişului şi vom instala o centrală fotovoltaică pentru a produce energie electrică din surse regenerabile. Totul pentru a reduce costurile de întreţinere, ceea ce înseamnă economie în bugetul unităţii medicale, bani care vor putea fi utilizaţi pentru achiziţionarea de echipamente medicale’, a afirmat Costel Fotea. (Agerpres/FOTO edj.ro)