Galați: Se înmulțesc cazurile de coronavirus. Un pacient care a refuzat internarea, găsit mort la domiciliu
Publicat de Andreea Drilea, 15 iulie 2020, 19:20
UPDATE, 15 iulie 2020 – Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi a ajuns la 95, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi.
Potrivit sursei citate, la cele 95 de cadre medicale se adaugă şi 20 de pacienţi ai unităţii sanitare.
Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat că la nivelul judeţului, 1.365 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, mai mult cu 53 de cazuri faţă de ziua precedentă, când au fost raportate 1.312 cazuri.
Din numărul de persoane infectate, 871 de persoane au fost declarate vindecate, cu 21 mai multe decât în ziua precedentă, iar 107 persoane au decedat, cu una mai mult decât marţi.
Ultima persoană decedată a primit, pe data de 12 iulie, rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, şi a murit noaptea trecută, acasă. Bărbatul, de 45 ani, a refuzat internarea în spital, fiind asimptomatic. Starea lui s-a înrăutăţit brusc şi, în ciuda faptului că a cerut ajutor medical, nu a mai putut fi salvat.
Până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 12.006 teste. (Agerpres/FOTO radioiasi.ro)
Se extinde focarul de coronavirus de la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.
Numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19 a ajuns luni, la 83. Lor li se adaugă şi 24 de pacienţi care erau internaţi în spital şi care s-au infectat de la personalul medical.
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost la unitatea medicală în această dimineaţă şi a cerut efectuarea mai multor anchete, în condiţiile în care cea realizată de epidemiologului Spitalului Judeţean din Galaţi nu a reuşit să indice nici după 11 zile cauza îmbolnăvirilor.
Nelu Tătaru: Am solicitat şi detaşat Inspecţia Sanitară de Stat, precum şi epidemiologi din Constanţa, care au venit de două zile şi evaluează situaţia în acest spital. Va veni şi Inspecţia Sanitară de la minister, precum şi Corpul de control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare nouă la fiecare secţie. Avem trei focare mari, în Cardiologie, Medicală II şi Chirurgie II, care după trei zile de dezinfecţie s-a selectat personalul care nu este pozitiv şi astăzi îşi va relua activitatea medicală în fiecare din cele trei secţii în parte, doar Urgenţele. Urmează ca evoluţia să ne dea şi măsura care se va impune în perioada imediat următoare.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)