‘Geografia de acasă’, ghid online lansat de Inspectoratul Școlar din Iași. Vezi AICI
Publicat de , 22 aprilie 2020, 18:39
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au anunţat, miercuri, că au lansat un nou ghid online de geografie destinat elevilor, părinţilor şi profesorilor, intitulat ‘Geografia de acasă’, şi care face parte dintr-un proiect educaţional mai vast de încurajare a continuării studiului de acasă pentru toate disciplinele şcolare.
‘Dezvoltarea unor deprinderi şi abilităţi geografice nu se limitează doar la sala de clasă, la manualul de geografie, la discuţiile faţă în faţă cu profesorul de geografie, ci pot continua şi trebuie să continue, în cele mai variate contexte: vacanţe, călătorii sau spaţiul confortabil al locuinţei proprii. Interesul pentru cunoaştere şi disponibilitatea pentru educaţia permanentă trebuie să ne însoţească mereu, pentru a fi noi înşine mai bine pregătiţi în a face faţă situaţiilor tot mai complexe pe care viaţa ni le oferă. Ghidul este destinat în primul rând elevilor de toate vârstele, dar şi părinţilor sau cadrelor didactice, în scopul încurajării continuării studiului, dezvoltării individuale şi valorificării acestei perioade, limitate desigur, pe care o traversăm. Dacă în materialul propus, fiecare elev îşi va găsi cel puţin o temă sau o activitate pe care să o lucreze şi să o dezvolte de acasă, atunci efortul autorilor, valoroşi profesori de geografie din toate mediile şcolare ale judeţului Iaşi, va fi pe deplin răsplătit’, spun reprezentanţii ISJ Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, ghidul ‘Geografia de acasă’ cuprinde o serie de activităţi practice şi teme ce pot fi făcute acasă, cu sau fără supravegherea de la distanţă a profesorului de geografie, sarcinile de lucru fiind clare, explicite, iar modalităţile de autoevaluare diverse.
Temele de lucru destinate elevilor sunt structurate pe şapte domenii, fiecare domeniu în parte oferind o diversitate de activităţi. Etapele fiecărei activităţi sunt descrise clar, numeroase sarcini de lucru pot fi realizate on-line, prin trimiterile către site-uri şi link-uri ajutătoare. De asemenea, la finalul fiecărei etape de lucru, elevii se pot autoevalua, pot trimite profesorilor spre evaluare rezultatele obţinute sau le pot grupa într-un portofoliu, ce va fi apreciat de colegi şi profesori la revenirea în şcoală.
Materialul propus este unul uşor de accesat, dinamic, interactiv, prietenos, cu o grafică atractivă şi cu trimiteri facile către capitolele şi temele propuse, poate fi utilizat de pe telefon, computer fără acces constant la internet. Materialul poate fi consultat AICI.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)