Iaşi: Ateliere de lectură pentru copii, la Palatul Culturii – „Beethoven și furtuna de sunete”
Publicat de gabrielarotaru, 6 martie 2020, 10:53 / actualizat: 6 martie 2020, 15:01
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Editura „Nemi”, organizează sâmbătă, 7 și 14 martie 2020, începând cu ora 16.00, în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, Atelierul de lectură pentru copii „În lumea poveștilor muzicale”.
Primele ediții din luna martie ale atelierului sunt dedicate volumului „Beethoven și furtuna de sunete”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”.
Povestitorul, dr. Daniela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, va citi poveștile: „Să îl cunoaștem pe Beethoven”, „Sonatina pentru Ludwig”, „Beethoven și furtuna de sunete salvatoare”, „Povestea preferată a lui Beethoven: Trei”. De asemenea, copiii vor învăța tempo-urile, pornind de la povestea „Despre tempo cu Beethoven”.
Participarea se face pe baza unui bilet la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui specific se pliază pe tema acestei activități, muzeul deținând o impresionantă colecție de automate muzicale. Prețul unui bilet este de 12 lei pentru adulți/ 6 lei pentru pensionari/ 3 lei pentru elevi și asigură accesul în atelier și muzeu (deschis de marți, până duminică, între orele 10.00 – 17.00, ora 16.30, ultimul vizitator).
Atelierele DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ sunt organizate cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și din perspectiva formării culturale, abordând teme ce se regăsesc în expozițiile temporare, deschise la Palatul Culturii din Iași: „Tainele ceramicii Cucuteni”, „Lumea animalelor fantastice”, „Eu, tu și florile”, „(Auto)Portretul”, „Atelier de țesut la gherghef” etc. (Radio Iaşi/ FOTO palatulculturii.ro)