Iaşi: Campanie umanitară pentru patru copii abandonaţi în sediul primăriei din Podu Iloaiei
Publicat de Andreea Drilea, 23 august 2016, 17:51
Autorităţile locale şi conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi au demarat o campanie umanitară pentru patru copiii din judeţ care au fost abandonaţi chiar în sediul primăriei din oraşul Podu Iloaiei.
Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, a declarat că a demarat campania pentru a-i ajuta pe cei patru copii care au ajuns la unitatea medicală după ce au fost abandonaţi de mamă.
‘La spital au fost internaţi patru copii cu vârste de doi, patru, şase şi opt ani, care au o situaţie deosebită care impresionează. Ei au fost lăsaţi pur şi simplu la secretariatul Primăriei din localitate. Copiii au fost trimişi la spital pentru că prezentau erupţii la nivelul pielii. În acest moment, copiii sunt trataţi, dar pe lângă partea medicală dorim să îi ajutăm. De aceea am demarat, alături de preotul misionar, o colectă de haine şi jucării pentru aceşti patru copii’, a declarat Carmen Dorobăţ.
Primarul din oraşul Podu Iloaiei, Gabriel Istrate, a declarat că va înainta o propunere în plenul consiliului local pentru a fi atribuit terenul aferent construcţiei unei case şi va apela la sprijinul societăţii civile pentru construcţia acesteia.
‘E o familie monoparentală, care trăieşte din ajutorul social şi alocaţiile de susţinere ale copiilor. Nu ştim care au fost motivele pentru care mama a ajuns să renunţe la proprii copii. Joi, mama a venit la sediul Primăriei cerând ajutor, a lăsat copiii, cu acte cu tot, şi a plecat. Probabil că femeia a crezut că avem un centru de plasament. Noi avem un centru medico-social. Încercăm să îi ajutăm cât de mult putem. Poate vom reuşi, printr-o fundaţie, să le ridicăm o casă. Noi le oferim terenul’, a declarat primarul oraşului Podu Iloaiei, Gabriel Istrate.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au declarat că a fost demarată o anchetă socială, urmând ca micuţii să fie luaţi în plasament după externarea din unitatea medicală.
(Agerpres/FOTO arhivă ro.wikipedia.org)