Iaşi: CJ alocă aproape o jumătate de milion de lei pentru proiecte culturale, sociale şi de tineret
Publicat de , 12 mai 2017, 08:53
Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a lansat o sesiune de depunere a proiectelor culturale, sociale şi de tineret, pentru care suma alocată este de 450.000 de lei, termenul limită fiind 15 iunie, au informat reprezentanţii instituţiei.
‘Consilierii judeţeni au aprobat Ghidurile solicitantului în vederea acordării de finanţări nerambursabile din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi pentru activităţi nonprofit de interes judeţean privind exclusiv proiecte culturale, proiecte sociale şi activităţi de tineret. Solicitanţii pot fi persoane fizice sau juridice, asociaţii sau fundaţii sau culte religioase recunoscute, care desfăşoară activităţi culturale, sociale sau de tineret, pentru realizarea unor obiective in interesul locuitorilor judeţului Iaşi, participanţi la activităţile care fac obiectul proiectelor cu finanţare nerambursabilă. Cererile de finanţare, întocmite conform modelelor prevăzute în ghidurile solicitanţilor, se vor depune la Registratura Consiliului Judeţean Iaşi’, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi, Vlad Ciobanu.
Potrivit Ghidului solicitantului, cuantumul contribuţiei CJ Iaşi este de maxim 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 15.000 de lei, dacă acesta este pentru cultură scrisă. Pentru alte proiecte culturale Consiliul Judeţean contribuie cu maxim 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, fără depăşirea sumei de 25.000 lei. Pentru proiecte sociale contribuţia CJ este de maximum 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, nu mai mult de 25.000 lei, iar pentru activităţi de tineret – maximum 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, cel mult 25.000 lei.
‘Finanţările nerambursabile vor fi însoţite de o contribuţie, din partea beneficiarului, alcătuită din cofinanţarea de minimum 10% atât din valoarea totală eligibilă a proiectului, cât şi din valoarea neeligibilă a proiectului. Evaluarea şi selecţionarea proiectelor se vor face de către Comisiile de evaluare şi selecţionare a proiectelor constituite prin HCJ conform prevederilor Ghidului solicitantului. Perioada de implementare a proiectelor este reprezentată de intervalul cuprins între data semnării contractului de finanţare şi cel târziu 3 noiembrie’, a menţionat Vlad Ciobanu.
(agerpres/ FOTO finantare.ro)