Iaşi: Concurs de admitere cu teste grilă la UMF Iaşi
Publicat de gabrielarotaru, 18 ianuarie 2018, 19:35
Admiterea la studii de licenţă în Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi, în anul universitar 2018-2019, se va realiza doar prin concurs de admitere, candidaţii având de completat un test grilă în perioada examenelor.
Rectorul UMF Gr.T.Popa din Iaşi, Viorel Scripcaru, a declarat astăzi că absolvenţii de liceu vor susţine un examen de admitere indiferent dacă este vorba de locurile finanţate de bugetul de stat sau de locurile cu taxă.
‘Metodologia proprie a UMF Iaşi privind organizarea şi desfăşurarea Concursului de Admitere 2018 nu s-a modificat faţă de cea din anul precedent: se menţin aceleaşi discipline de examen pentru testul grilă şi aceeaşi pondere a notei obţinute la examenul de bacalaureat. Anul trecut, în 2017, am avut o concurenţă bună la Medicină, la Bioinginerie precum şi la specializările de trei ani: Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară şi BFKT. Însă, faţă de admiterea din anul trecut, pentru acest an îmi doresc să crească concurenţa la toate specializările pe care le oferă Universitatea‘, a afirmat rectorul UMF Iaşi.
Potrivit acestuia, concursul de admitere se organizează de către UMF Iaşi pe domenii de licenţă, la facultatea de Medicină, unde durata studiilor este de 6 ani, Facultatea de Medicină Dentară, unde durata studiilor este de 6 ani, la Facultatea de Farmacie, unde durata studiilor este de 5 ani, la Facultatea de Asistenţă Medicală Generală, unde durata studiilor 4 ani, Colegiul de Nutriţie şi Dietetică, unde durata studiilor este de 3 ani, Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, cu durata studiilor de 3 ani, Colegiul de Tehnică Dentară, cu durata studiilor 3 ani, şi facultatea de Bioinginerie, cu durata studiilor de 4 ani.
‘Concursul pentru admiterea la ciclul de studii universitare de licenţă va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obţinută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat‘, a declarat rectorul UMF Iaşi.
La specializările Medicină şi Medicină Dentară candidaţii vor trebui să înveţe obligatoriu din manualul de Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului). Vor avea de ales să susţină examen la alegere dintre materia de la Chimie Organică sau Fizică.
Pentru specializarea Farmacie candidaţii vor susţine un test grilă din manualul de Chimie Organică şi la alegere Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului).
Pentru specializările: Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriţie şi Dietetică vor avea de ales între Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului) sau Chimie Organică.
Candidaţii care optează pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare vor susţine examen din manualul de Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului), iar cei care vor să ajungă bioingineri trebuie să aleagă între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi Fiziologia omului). (Agerpres/ FOTO radioiasi.ro)