Iaşi: Peste 8.000 de elevi din judeţ vor susţine simularea examenului de Evaluare Naţională
Publicat de gabrielarotaru, 2 februarie 2024, 16:29
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi a anunţat că 8.038 de elevi ai claselor a VIII-a sunt aşteptaţi, săptămâna viitoare, la simularea examenului de Evaluare Naţională.
Purtătorul de cuvânt al IŞJ Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat că simularea examenului de Evaluare Naţională va fi organizată în 164 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, dintre care 56 sunt în mediul urban şi 108 în mediul rural.
Aceeaşi sursă menţionează că în cazul a 81 de elevi din 43 de unităţi de învăţământ Comisia judeţeană a propus adaptarea procedurilor de susţinere a probelor în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor.
‘Referitor la organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2023-2024, elevii de clasa a VIII-a vor susţine luni, 5 februarie, proba scrisă la Limba şi literatura română, iar marţi 6 februarie, proba scrisă la Matematică. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obţinute. Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru susţinerea simulărilor naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi a elaborat teste de antrenament pentru toate disciplinele de examen, care au fost transmise miercuri, 10 ianuarie, către unităţile şcolare’, se menţionează într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi.
Aceeaşi sursă menţionează că la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă şi corectate pe platforma digitalizată.
Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceştia să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul unităţii de învăţământ centrului de examen.
Probele din cadrul simulării naţionale încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, potrivit procedurii.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broşura cu subiecte.
La simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, elevii primesc subiectele în formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiecte, aceasta nu rămâne în posesia elevilor. (Agerpres/ FOTO radioiasi.ro)