Ascultă Radio România Iași Live

Iași: Specialiștii USV solicitați în testarea cărnii de muflon folosită în preparatele alimentare din carne

Iași: Specialiștii USV solicitați în testarea cărnii de muflon folosită în preparatele alimentare din carne

Publicat de gabrielarotaru, 6 decembrie 2021, 20:36 / actualizat: 7 decembrie 2021, 8:26

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), specialiștii din cadrul Departamentului de tehnologii alimentare testează și verifică rețete de produse de carmangerie ce au în compoziție diverse tipuri de carne, printre care și cea de muflon.

Solicitările în acest sens sunt din partea unui producător specializat în obținerea produselor tradiționale din carne, de tip crud – uscat. În baza parteneriatului cu USV Iași, aceștia au solicitat verificarea rețetelor de cârnați cu carne de muflon și a pastramei provenite de la animalul căruia i se mai spune și oaia sălbatică.

Dintr-o lipsă acută a materiei prime din carne, în special carnea de porc, din ce în ce mai mulți procesatori care doresc produse de o înaltă calitate încearcă noi materii prime provenite din zona cinegetică, iar între speciile din fauna românească, carnea de muflon este preferată datorită calității nutritive, având un conținut ridicat în aminoacizi esențiali. În laboratorul de control și expertiză carne și a produselor din carne, în cadrul proiectului de cercetare pe care-l avem încheiat cu partenerii noștri de la Codrul Boieresc, testăm produsele acestora pentru a regăsi elemente de caracterizare a structurii nutritive, a gradului de prospețime și a termenelor de valabilitate”, a declarat șef lucr. dr. Marius Ciobanu, din cadrul Departamentului de tehnologii alimentare, Facultatea de Agricultură a USV Iași.

Printre produsele din carne pentru care s-au mai realizat testări la USV Iași, în vederea caracterizării calității nutritive și optimizărilor tehnologice, mai amintim mortadella cu fistic, prosciutto cotto, lebber austriac și cârnații sticks crud uscați cu vânat.

Produsele noastre, atât cu specific românesc cât și italienesc sunt preparate după rețete autentice, mare parte din materia primă provenind direct de la fermele noastre unde animalele au parte de hrană naturală fără adaosuri de aditivi furajeri. Pentru produsele făcute cu grijă și răbdare de către profesioniști adevărați, depozitate în cele mai bune condiții, respectând normele și standardele în vigoare, avem, în permanență, în vedere calitatea, de aceea apelăm la specialiștii de la USV Iași”, a precizat producătorul specializat în obținerea produselor tradiționale din carne. (Comunicat Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași/ FOTO USV Iași)

Etichete:
Aproape 500 de elevi din judeţul Vrancea sunt incluşi în Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar
Regional luni, 23 decembrie 2024, 08:56

Aproape 500 de elevi din judeţul Vrancea sunt incluşi în Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar

În statistica Uniunii Europene, abandonul şcolar timpuriu din România este printre cele mai ridicate, cu o rată de peste 16%, înregistrată anul...

Aproape 500 de elevi din judeţul Vrancea sunt incluşi în Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar
Cod galben de ceaţă densă, chiciură şi gheţuş în mai multe localități
Regional luni, 23 decembrie 2024, 08:32

Cod galben de ceaţă densă, chiciură şi gheţuş în mai multe localități

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie COD : GALBEN Data emiterii : 23-12-2024 ora 10:40 Nr. mesajului : 1 Valabil de la : 23-12-2024...

Cod galben de ceaţă densă, chiciură şi gheţuş în mai multe localități
Bacău: Un bărbat a murit într-un accident rutier pe DN 2, în localitatea Dumbrava
Regional luni, 23 decembrie 2024, 07:00

Bacău: Un bărbat a murit într-un accident rutier pe DN 2, în localitatea Dumbrava

Un bărbat a murit după ce maşina în care se afla ca pasager a intrat, duminică, într-un parapet, pe drumul naţional DN 2 (E85), în...

Bacău: Un bărbat a murit într-un accident rutier pe DN 2, în localitatea Dumbrava
Botoşani: Teatrul Mihai Eminescu, redeschis publicului după o reabilitare care a durat peste zece ani
Regional duminică, 22 decembrie 2024, 11:13

Botoşani: Teatrul Mihai Eminescu, redeschis publicului după o reabilitare care a durat peste zece ani

Teatrul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani a fost redeschis publicului după mai bine de zece ani de la începerea lucrărilor de reabilitare....

Botoşani: Teatrul Mihai Eminescu, redeschis publicului după o reabilitare care a durat peste zece ani
Regional duminică, 22 decembrie 2024, 06:50

Botoșani: Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”, cel mai îndrăgit și așteptat eveniment cultural...

Botoșani: Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”
Regional sâmbătă, 21 decembrie 2024, 10:36

Vânt, precipitații și ninsori în Moldova

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 20 decembrie, ora 18 – 22 decembrie, ora 10 Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ,...

Vânt, precipitații și ninsori în Moldova
Regional sâmbătă, 21 decembrie 2024, 07:00

Pentru Moș Crăciun – spectacol susținut de Corul de Copii al municipiului Iași

Sâmbătă, pe 21 decembrie 2024, de la ora 12:00, la Sala Unirii – Cinema Victoria, Corul de Copii al Municipiului Iași pregătește o surpriză...

Pentru Moș Crăciun – spectacol susținut de Corul de Copii al municipiului Iași
Regional sâmbătă, 21 decembrie 2024, 06:46

Poliţiştii botoşeneni au confiscat 2.500 kg de articole pirotehnice

La Botoşani, poliţiştii au confiscat 2.500kg de articole pirotehnice, în urma a zeci de controale şi percheziţii la domiciliul persoanelor...

Poliţiştii botoşeneni au confiscat 2.500 kg de articole pirotehnice