IAŞI: Unitatea mobilă ATI, branșată la rețeaua de apă în timp record și fără costuri
Publicat de Andreea Drilea, 6 aprilie 2021, 16:15
Asociația ACVO, cu sprijinul companiei ApaVital, a contribuit la punerea în funcțiune a unității mobile ATI, instalată de curând în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” prin executarea lucrărilor de branșare la rețeaua interioară de apă potabilă și de apă caldă, respectiv racordarea la rețeaua interioară de canalizare.
Lucrările au fost realizate cu cheltuieli proprii într-un interval de timp record: în doar trei zile, echipa ApaVital a efectuat săpăturile, operațiunile de branșare/racordare și a readus amplasamentul la forma inițială.
”Am înțeles chiar de la început importanța unității mobile ATI pentru întreaga comunitate, așa încât lucrările necesare pentru branșare și racordare au fost trecute pe lista cu priorități a companiei. Colegii noștri s-au mobilizat exemplar, timpul de execuție fiind cel mai scurt posibil. Este un gest de solidaritate firesc în această perioadă care ne încearcă greu pe toți, dar mai ales pe medicii din prima linie și pe pacienții lor”, a precizat dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO și Directorul General al companiei ApaVital.
Unitatea mobilă ATI a fost adusă de la Botoșani la finalul lunii martie, lucrările pentru branșare și racordare fiind finalizate pe 1 aprilie. Aceasta are capacitatea de îngrijire pentru un număr de 12 pacienți, fiind de un real ajutor pentru echipa de medici de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași.
”Unitatea mobilă ATI este o adevărată gură de oxigen pentru sistemul de sănătate ieșean în această perioadă în care numărul de pacienți în stare gravă și foarte gravă continuă să crească. Este esențială acum atât pentru medici, cât și pentru întreaga comunitate, reprezentând un real suport pentru secțiile ATI din spital. Evident, fără branșarea la rețeaua interioară de apă potabilă și de apă caldă și racordarea la rețeaua interioară de canalizare, unitatea mobilă ATI nu ar fi putut funcționa. Apreciez promptitudinea, seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă conducerea ApaVital și ACVO și echipa care s-a ocupat de realizarea acestor lucrări, mai ales că aceastea au fost făcute fără costuri pentru noi și într-un interval scurt de timp. Nu este prima dată când sunt alături de Spitalul de Boli Infecțioase, am primit un ajutor financiar și anul trecut, chiar la debutul pandemiei”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.
Asociația ACVO a sprijinit anul trecut Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfânta Parascheva” și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” cu suma totală de 20.000 de lei. Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda pe care asociația și-o propune sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea.