În judeţul Bacău, programul „Masă caldă” a fost extins
Publicat de Andreea Drilea, 5 septembrie 2022, 19:11
Anul şcolar care a început astăzi se va desfăşura după o structură nouă, cu cinci module de activitate didactică în loc de semestre, iar mediile din clasele V-VIII nu mai contează pentru admiterea la liceu.
Următorii ani vor aduce mai multe schimbări, atât de organizare, cât şi de finanţare, a precizat, la Radio România Actualităţi, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Pentru anul şcolar 2023-2024, bugetul pentru burse este prevăzut să fie de zece ori mai mare decât nivelul din 2020, iar elevii care vor începe liceul la anul vor susţine un alt fel de examen de bacalaureat.
Programul „Masă caldă” va continua să se extindă după ce, încă din acest an şcolar, s-a dublat numărul unităţilor de învăţământ în care se desfăşoară. În judeţul Bacău, procentual, creşterea este chiar mai mare.
Roxana Neagu, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean: În acest an şcolar, peste 3.200 de preşcolari şi elevi din judeţul Bacău vor beneficia de o masă în timpul programului de educaţie, prin Programul naţional de acordare a unui suport alimentar „Masă caldă”, lucru care este încurajator în ceea ce priveşte motivarea acestora, dar şi a părinţilor lor de a nu abandona şcoala, de a se reduce absenteismul şi, în fond, de a fi sprijiniţi să îşi continue studiile. Dacă anul trecut erau beneficiare doar trei unităţi de învăţământ, anul acesta, la solicitarea Instituţiei Prefectului, dar şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, acest program a fost extins către şapte unităţi de învăţământ din mai multe zone ale judeţului.
(Rador/FOTO – imagine ilustrativă)