Inspectorii sanitar-veterinari şi cei de la Protecţia Consumatorilor au intensificat verificările în toate spaţiile în care se vinde carne
Publicat de Andreea Drilea, 18 aprilie 2024, 15:20 / actualizat: 18 aprilie 2024, 17:05
Inspectorii sanitar-veterinari şi cei de la protecţia consumatorilor au intensificat în această perioadă verificările în toate spaţiile în care se vinde carne. Este cercetat traseul produselor – de la abatoarele în care sunt sacrificate animalele, până la restaurante şi supermarket-uri.
Recomandarea autorităţilor este ca achiziţia de produse alimentare să se facă doar din spaţiile comerciale autorizate care urmează a fi verificate în perioada următoare, conform planului comun de măsuri aprobat.
-: Se vor controla pieţele agro-alimentare, unităţile de abatorizare, unităţile de tranşare, unităţile de preparare, de procesare, de depozitare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală. Recomandarea noastră este ca ai noştri consumatori să se aprovizioneze cu produse alimentare de origine animală şi nonanimală doar din unităţi aprobate sanitar-veterinar.
Din echipele mixte vor face parte şi comisari ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, poliţişti şi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, iar verificările vor viza şi transportul animalelor vii.
(RADOR/FOTO radioiasi.ro)