Inspectorii sanitari fac controale în spaţiile în care se serveşte mâncare
Publicat de Andreea Drilea, 8 august 2022, 06:53
Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Inspectorii sanitari fac zilele acestea controale în spaţiile în care se serveşte mâncare.
Sunt verificate, printre altele, condiţiile de depozitare şi dacă sunt respectate condiţiile de igienă. De la Suceava transmite Mihaela Buculei.
Reporter: În cadrul campaniei „Bunele practici în alimentaţie publică te apără” inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor fac recomandări privind respectarea condiţiilor de igienă, iar şeful Direcţiei, doctorul Sorin Mihai Voloşeniuc, reaminteşte unităţilor de alimentaţie publică faptul că este foarte importantă păstrarea pe durata a 48 de ore a unor eşantioane probă din felurile de hrană servită la masă.
Sorin Mihai Voloşeniuc: Ne-am axat în principal pe locurile aglomerate şi pe unităţile care cazează tabere şcolare şi, bineînţeles, pe zonele în care ştim că există aglomeraţie de turişti. O dată cu creşterea temperaturilor exterioare există un risc important în alterarea, în deteriorarea calităţii /…/ a produsului. Au fost verificate spaţiile de depozitare, dacă spaţiile sunt igienizate şi, nu în ultimul rând, dacă persoanele care manipulează prodesele au analizele la zi. Anumite probe din masa servită trebuie să fie păstrată pentru 48 de ore ca şi contraprobe. Până la ora actuală au fost verificate un număr de o sută de unităţi.
Realizator: Campania continuă până la sfârşitul verii. Rador/FOTO imagine ilustrativă