Iulian Rotariu a terminat ultramaratonul în beneficiul copiilor cu autism din Botoşani
Publicat de gabrielarotaru, 9 noiembrie 2016, 06:26
Plutonierul major Iulian Rotariu, de la ISU Botoşani, a terminat, aseară, la Bucureşti, cursa sportivă caritabilă ‘1000 km Balkan Charity Challenge’, unde a reprezentat cauza Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani.
Sportivul şi-a propus să poarte mesajul copiilor cu autism de la Sofia la Bucureşti, pe o distanţă de 420 de kilometri, timp de şapte zile.
‘A fost o competiţie foarte frumoasă, mi-a pus la încercare răbdarea şi mă bucur că am putut participa, că nu am alergat degeaba. Tot timpul încerc să alerg pentru o cauză şi de această dată am alergat pentru copii bolnavi de autism din judeţul Botoşani. Mă bucur că am reuşit şi pot să zic că a fost o onoare să pot să intru în familia Balkan. După ce am alergat anul acesta la două competiţii din deşert, respectiv în deşertul Atacama şi deşertul Gobi, a fost ca o cireaşă pe tort, să zic aşa, cei 420 de kilometri de la competiţia Balkan Challenge’, a declarat Iulian Rotariu la finalul cursei.
El a mulţumit organizatorilor că s-au îngrijit ca toţi participanţii să beneficieze de tot ce aveau nevoie. Rotariu a spus că cea mai grea parte a cursei a fost la final, fiindcă au fost condiţii meteo proaste.
‘Au fost şapte ultramaratoane în şapte zile consecutive. Cea mai grea parte a fost ziua de astăzi, ne-a prins ploaia, am ajuns uzi şi faptul că ştii că te apropii de casă şi ultimii kilometri sunt cei mai grei’, a mai spus sportivul.
El a dorit, de asemenea, să le mulţumească tuturor celor care l-au întâmpinat la finalul cursei şi în special colegilor de serviciu de la Botoşani care au venit să-l vadă la Bucureşti.
‘Special a fost faptul că i-am văzut pe colegii mei, pe care nu mă aşteptam să-i văd aici. Mi-au făcut surpriza de a mă aştepta după această competiţie. Să vină din Botoşani să mă aştepte la Bucureşti reprezintă o onoare şi o plăcere deosebită pentru mine’, a declarat Rotariu.
Sportivul a precizat că aşteaptă să participe la ultramaratoane în Namibia, Patagonia şi, în 2018, în Antarctica.
‘Dacă mă ajută Dumnezeu, în aprilie urmează un ultramaraton în deşertul Namibiei, în toamnă un alt ultramaraton de 250 de kilometri în Patagonia şi în 2018 cireaşa de pe tort, deşertul alb, respectiv Antarctica – 250 de kilometri’, a explicat Iulian Rotariu.
Colonelul Dragne Daniel, prim adjunctul IGSU, a declarat că este mândru de performanţele colegului său.
‘Suntem foarte mândri de performanţele colegului nostru, mai ales că scopul pentru care el aleargă este unul atât de nobil, aleargă în sprijinul copiilor cu autism şi suntem mândri de acest lucru’, a spus colonelul Dragne, precizând că şi pe viitor acesta va fi sprijinit ‘pentru participarea la celelalte competiţii pe care şi le-a propus’.
Acesta i-a oferit o medalie a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o statuetă cu un pompier şi un tricou personalizat cu imaginea sportivului la finalul cursei din deşertul Gobi.
Colonel Amarandei Mihail Cristian, împuternicit inspector şef ISU Botoşani, l-a caracterizat pe sportiv: ‘Iulian este un coleg deosebit, cu o atitudine şi o personalitate foarte puternică, foarte ambiţios, un sprijin pentru toţi ceilalţi camarazi ai lui şi pentru concetăţenii în slujba cărora îşi desfăşoară activitatea, motiv pentru care îl sprijinim şi îl promovăm ori de câte ori avem ocazia’.
El a precizat că ‘pregătirea pe care o desfăşoară Iulian Rotariu pentru aceste competiţii sportive face parte din pachetul de bază al oricărui profesionist din cadrul inspectoratului.
Plt. maj. Iulian Rotariu este angajat ca subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani din 2007. De patru ani participă la aproape toate competiţiile de gen.
Pompierul mărturiseşte că mare parte din performanţele sale i le datorează şi profesoarei Dana Vieriu de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, care îl pregăteşte.
Aleargă zilnic, mai puţin atunci când este de serviciu, câte 40 – 50 de kilometri pe diferite trasee din apropierea municipiului Botoşani. (Agerpres/ FOTO adevarul.ro)