Lipsa forţei de muncă este o problemă cu care se confruntă şi angajatorii din judeţul Vrancea
Publicat de Andreea Drilea, 7 ianuarie 2024, 06:53
Lipsa forţei de muncă este o problemă cu care se confruntă angajatorii din întreaga ţară şi este resimţită în toate domeniile, confecţii, construcţii sau industria ospitalităţii.
Patronii vrânceni susţin că muncitorii calificaţi sau cei care necesită o perioadă lungă de formare sunt tot mai greu de găsit şi de păstrat.
Corespondentul RRA Gabriel Sava transmite: Patronii vrânceni din aceste domenii au căutat soluţii adaptate actualelor condiţii de piaţă.
Gheorghe Stan, administratorul unei firme din industria prelucrării mecanice de mare precizie: Nu poţi de pe o zi pe alta să formezi un om, poate trebuie 5 – 10 ani. De aceea suntem una din firmele care a susţinut învăţământul, să reînfiinţăm şcolile profesionale, acordăm nişte burse.
Silviu Simis, care deţine o afacere în domeniul confecţiilor: E greu cu forţa de muncă, fiindcă aşteaptă minuni de la noi şi minunile vin foarte greu, dar aducem din zone defavorizate foarte mulţi muncitori, la ora asta se apropie de 700 de angajaţi.
Reporter: Conform datelor prezentate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, din cele peste 46.000 de firme înmatriculate în judeţ la finalul anului 2022, cu puţin peste 11.000 au depus bilanţuri, fiind societăţi active.
Rador/FOTO imagine ilustrativă radioiasi.ro