Neamţ: Doar un sfert dintre primăriile din judeţ au încheiate contracte pentru deszăpezire
Publicat de Andreea Drilea, 5 noiembrie 2016, 04:14 / actualizat: 5 noiembrie 2016, 6:23
Doar un sfert dintre primăriile din judeţul Neamţ au încheiate contracte de prestări servicii publice de deszăpezire, potrivit informaţiilor făcute publice, vineri, de prefectul Niculina Dobrilă, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.
Astfel, dintr-un total de 83 de primării, 22 au contracte în timp ce altele 10 sunt în curs de perfectare a unui contract. Pe de altă parte, 51 de primării realizează serviciul de deszăpezire în regie proprie fiind dotate, în cea mai mare parte, cu unul sau două utilaje multi-funcţionale.
‘Urmărim aprovizionarea bazelor cu carburanţi, conform specificaţiei din normativ adică 14 zile de funcţionare, aprovizionarea cu materiale antiderapante în funcţie de necesităţi, starea utilajelor proprii sau închiriate şi dacă se regăsesc în baze. Am actualizat situaţia contractelor de deszăpezire încheiate de autorităţile locale cu operatori economici, la nivelul judeţului. Respectând principiul transparenţei, această situaţie va fi publicată pe site-ul Instituţiei Prefectului, începând de săptămâna viitoare’, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.
În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost amintite şi prevederile legale referitoare la producerea unor situaţii periculoase ce impun decizia de suspendare a cursurilor elevilor. Această decizie se poate lua, conform reglementărilor în vigoare, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general.
Totodată a fost actualizată lista spaţiilor disponibile la nivelul primăriilor pentru cazarea persoanelor surprinse în trafic de fenomene meteorologice extreme, specifice sezonului rece. A fost întocmită şi situaţia persoanelor care au nevoie de dializă, cu datele de contact, pe zone ale judeţului, centre de dializă şi firme care asigură transportul acestora, fiind vorba de 306 persoane.
Şi gravidele care se înscriu cu data prezumtivă a naşterii în intervalul 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017 au fost luate în evidenţă pe fiecare medic, localitate şi zonă expusă înzăpezirii şi grad de risc.
(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)