Palatul Culturii din Iași: „Coasem și descoasem semne și semnificații. Cămașa feminină în patrimoniul cultural românesc din zona Moldovei”
Publicat de gabrielarotaru, 21 octombrie 2021, 13:35 / actualizat: 21 octombrie 2021, 16:16
Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului și Institutul de Filologie Română „A. Philippide” al Academiei Române – Filiala Iași, evenimentul „Coasem și descoasem semne și semnificații. Cămașa feminină în patrimoniul cultural românesc din zona Moldovei”.
Desfășurat în format hibrid (fizic și Zoom webinar), evenimentul va reuni vineri, 22 octombrie 2021, de la ora 16.30, și sâmbătă, 23 octombrie 2021, de la ora 13.00, la Palatul Culturii din Iași, Sala „Petru Caraman”, atât specialiști, care vor dezbate pe tema patrimoniului cultural imaterial, cât și meșteri populari din zona Moldovei, care vor susține demonstrații în cadrul unui atelier de cusături ale cămășii cu altiță.
Activitățile sunt derulate în cadrul proiectului „In-Herit: Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, și implementat de Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat cu Asociația Da’DeCe, Pro Patrimonio și Norsk håndverksinstitutt / Norwegian Crafts Institute.
Cu această ocazie, va avea loc evenimentul de lansare a Centrului Național de informare și promovare a patrimoniului cultural – parte din structura Institutului Național al Patrimoniului – care își propune să devină un ghid de încredere pentru pasionații și practicienii domeniului patrimoniului cultural, să sprijine și să promoveze inițiative locale care aduc oamenii mai aproape de patrimoniu.
Conferința de vineri, 22 octombrie, ora 16.30, poate fi urmărită și online, pe platforma Zoom, AICI: https://bit.ly/3aU4jId
Participanții sunt rugați să confirme prezența fizică la aceste evenimente la adresa de e-mail informare@patrimoniu.ro până pe 22 octombrie, ora 10.00.
Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile pentru a respecta măsurile de distanțare socială. Masca de protecție este obligatorie pe parcursul evenimentelor în format fizic.
Pot participa la eveniment doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. În funcție de situația epidemiologică, anumite reguli de participare se pot modifica.