Patru autori în căutarea publicului ieșean la Librex 2016
Publicat de gabrielarotaru, 9 martie 2016, 14:38
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul la o întâlnire cu scriitori români contemporani și operele lor, joi, 10 martie 2016, de la ora 13.30, la Pallas Mal, Atrium, nivel 0, zona I de evenimente AGORA EX LIBRIS I – La Fântână.
Michael Haulică, Dănuț Ungureanu, Bogdan Hrib și Anamaria Ionescu sunt invitații Bibliotecii Județene la Librex 2016.
Cei patru sunt în căutarea publicului ieșean, acesta fiind un motiv în plus să vizitați Târgul de carte Librex 2016. Cărțile propuse pentru lansare sunt: Michael Hăulică, 9 1/2 elegii, Colecția Cașmir, Editura Tritonic, 2016 (lansare în premieră); Dănuț Ungureanu, Viața și faptele haiducului Tănase Vlăsia, Colecția Serie de autori, Editura Tritonic, 2015; Anamaria Ionescu, Camera Obscură, Colecția Lit, Editura Tritonic, 2015; Bogdan Hrib, Filiera Grecească, ediția a IV-a, Colecția Thriller & Mystery, Editura Tritonic, 2015. Primii trei au fost invitați și ai Festivalului „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Județeană în noiembrie 2015, bucurându-se de o frumoasă primire din partea publicului ieșean.
De asemenea, invitații noștri vă așteaptă și vineri, 11 martie 2016, de la ora 11.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene, la dezbaterea „Genuri literare minore, genuri literare majore?”.
Dănuț Ungureanu, scriitor și scenarist, născut în 1958. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, primul președinte al Societății Române de Science Fiction și Fantasy. Scrierile sale abordează o paletă largă de genuri, de la populara literatură science- fiction, până la publicistică. Portofoliul său mai cuprinde scenarii de televiziune și radio, piese de teatru, scenarii de film artistic de lung metraj. În genul science-fiction a semnat două volume de povestiri și un roman. A publicat de asemenea câteva zeci de povestiri SF în antologii, reviste, fanzine și almanahuri.
Bogdan Hrib s-a născut în 1966, la București. Deși a absolvit Facultatea de Construcții Civile, nu a lucrat niciodată ca inginer. Fotograf și jurnalist, a publicat reportaje, interviuri și recenzii de carte în presa românească. A fondat Editura Tritonic în 1993, a fost consilier editorial la Crime Scene și la Publicațiile Flacăra. A susținut prelegeri despre editarea de carte, relații publice și fotojurnalism la mai multe universități. A fost vicepreședinte al Romanian Crime Writers Club. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociației Profesioniștilor în Relații Publice și cadru didactic asociat la Facultatea de Management din SNSPA. De asemenea, este coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival. Autorul unui volum de rețete pentru salate Salad Bar, semnat cu pseudonim. La Editura Tritonic a publicat romanele: Filiera Grecească (2006), Blestemul manuscrisului (coautor împreuna cu Răzvan Dolea, 2008) și Somalia, Mon Amour (coautor împreună cu Sofia Matei, 2009). Romanul Ucideți generalul a apărut la Crime Scene, în 2011, a fost tradus în limba engleză și publicat în același an cu titlul Kill the General la Profusion Publishers. În 2012 a publicat la Editura Cartea Românească, romanul Ultima fotografie.
Michael Hăulică a absolvit Facultatea de Matematică, specializarea Informatică a Universității Transilvania din Brașov în 1978. A fost programator timp de 25 de ani, apoi s-a dedicat în întregime scrisului. Deține rubrici permanente de F&SF în Observator cultural, Obiectiv Cultural și Ziarul de duminică (suplimentul literar al Ziarului Financiar). A debutat cu poezie în 1974 în revista Flacăra. A publicat poezie, proză, articole. Prozele lui au fost traduse în engleză, maghiară, croată, daneză și bulgară. Este prezent în antologiile Motocentauri pe acoperișul lumii (Ed. Karmat Press, 1995), Nemira ’95, Nemira ’96, România SF 2001 (Ed. ProLogos), Quasar 001 (Ed. Media-Tech, 2001), Megaera (SUA, 2005), AtelierKult: povestiri fantastice (Ed. Millennium Press, 2005). A obținut premiile „Dan Merișca” 1992, SIGMA 2002, Romcon 2001 și 2003, „Mihai Marian” 2005, unul dintre premiile Vladimir Colin 2000. Omul anului la galele KULT 2005.
Anamaria IONESCU (n. 3 septembrie 1976, București) este licențiată în drept și redactor al postului Radio România Antena Satelor, al Societății Române de Radiodifuziune. A debutat cu nuvela „Călătorie în familie” în rubrica „Luxul lecturii”, realizată de publicistul Dan Mucenic în cotidianul Atac (2008). A mai publicat în revista literară Fereastra. Are apariții literare frecvente în revista Vatra Veche din Tg. Mureș și publicația on-line Revista de suspans. În 2009 s-a numărat printre laureații concursului de literatură „Agatha Grigorescu Bacovia- Mizil”, cu nuvela „Confesiune”. În același an debutează editorial cu volumul de proză scurtă Camera obscură. În 2013 a apărut cel de-al doilea volum de proză scurtă, „Pe cine nu lași să moară… ”, la editura Tritonic, și o povestire în volumul colectiv Povești pe două roți. (Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași)