Percheziţii domiciliare în Harghita şi Neamţ, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 570.000 lei
Publicat de Andreea Drilea, 27 august 2020, 12:39
Poliţiştii harghiteni au efectuat, miercuri, un număr de 11 percheziţii domiciliare în judeţele Harghita şi Neamţ, pentru probarea unor infracţioni de înşelăciune ce au cauzat un prejudiciu de peste 570.000 de lei, a informat joi IPJ Harghita.
Potrivit sursei citate, în cursul cercetărilor desfăşurate în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, privind săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii au obţinut date care au impus efectuarea unor percheziţii domiciliare.
Investigaţiile poliţiştilor au vizat săvârşirea unor înşelăciuni în contracte, prin emiterea, de către administratorul a patru societăţi comerciale, a unor bilete la ordin ce par să fi fost completate eronat în mod intenţionat, pentru achiziţionarea unor materiale de la alte trei unităţi economice, modalitate în care acestea au fost prejudiciate cu un total de 570.227 de lei.
‘Astfel, în cursul zilei de 26 august 2020, poliţiştii harghiteni au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, 10 dintre acestea în zona Bazinului Topliţa şi unul pe raza judeţului Neamţ. În urma desfăşurării acestor activităţi operative, au fost ridicate mai multe acte contabile şi ştampile, posibil folosite în activitatea infracţională, în care se pare că au fost implicaţi trei bărbaţi, în vârstă de 36, 38 şi 42 de ani, precum şi o femeie de 65 de ani. De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, o armă cu lunetă de tip airsoft şi un pistol de tip airsoft de 6 mm, cu încărcător şi bile’, a informat Biroul de Presă al IPJ Harghita.
Sursa citată a mai arătat că, având în vedere probatoriul administrat în urma percheziţiilor domiciliare, urmează să se dispună extinderea urmăririi penale cu privire la’săvârşirea infracţiunilor de deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi folosirea cu rea-credinţă, de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect’.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)