Poşta Română a investit 2,7 milioane de lei în modernizarea unui sediu monument istoric în Piatra Neamţ
Publicat de Andreea Drilea, 18 noiembrie 2022, 17:50
Compania Naţională ‘Poşta Română’ (CNPR) a anunţat redeschiderea unui sediu monument istoric în Piatra Neamţ, după lucrări de investiţii în valoare de 2,7 milioane de lei, fără TVA.
‘Poşta Română a redat, astăzi, clienţilor săi un sediu monument istoric din Piatra Neamţ, de pe strada Alexandru cel Bun, nr. 21, după lucrări de investiţii. Acesta fusese închis timp de 12 ani. În această clădire vor funcţiona OJP Neamţ, OPD Piatra Neamţ şi OP 1 Piatra Neamţ. Acest sediu de patrimoniu al Poştei Române a fost construit în perioada 1932-1936. El a fost scos din regimul de lucru cu publicul întrucât erau necesare lucrări de investiţii care au fost demarate în luna ianuarie 2022. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 2,7 milioane de lei, fără TVA. S-a intervenit la arhitectura interioară, exterioară, acoperiş, instalaţii electrice, termice şi sanitare’, se arată într-un comunicat de presă al operatorului naţional poştal, transmis vineri AGERPRES.
Oficiul Poştal 1 Piatra Neamţ deserveşte, la cele şase ghişee, atât persoanele fizice, cât şi juridice, într-un sediu dotat cu toate facilităţile, pentru a eficientiza fluxul de lucru şi timpii de aşteptare, calitatea serviciilor fiind îmbunătăţită.
‘Anul acesta s-au realizat cele mai mari investiţii pentru Poşta Română din ultimii ani. Ne-am dorit să redăm această clădire simbol clienţilor noştri din Piatra Neamţ, aceasta fiind cea mai mare investiţie finalizată din patrimoniul companiei. Avem sedii frumoase în toată ţara, multe dintre ele cu nevoi serioase de intervenţie. Personal, cred că trebuie să tratăm cu respect genul acesta de clădiri istorice şi să le conservăm cu grijă la fiecare detaliu’, a declarat directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan.
Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.
În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).
(AGERPRES/FOTO – imagine ilustrativă)