Prima degustare online de produse din proximitate organizată în Iași
Publicat de , 25 noiembrie 2020, 17:08
În cadrul proiectului Gust de Iași, Asociația Rural Development Research Platform Iași, cu sprijinul Asociației producătorilor locali ”Produs în Iași”, organizează, miercuri, 25 noiembrie 2020, începând cu ora 18.00, prima degustare online de produse din proximitate organizată în Iași.
Apicultorul ieșean Relu Cojocar va prezenta o serie de informații cu privire la calitățile mierii de albine și ale produselor apicole. Totodată, vor fi degustate o parte din produsele obținute în Ferma Bio Prisaca Moldova, produse primite în prealabil de către participanți, în mod gratuit.
Se alătură evenimentului, doamna Prof. dr. Pocol Cristina Bianca, responsabil al proiectului «Développement durable de l’apiculture : enjeux économiques, écologiques, de développement rural et de santé publique » , finanțat de Agenția Universitară a Francofoniei, pentru a prezenta câteva aspecte privind comportamentul de consum al mierii în România.
Pentru a lua parte la această degustare, celor interesați le-a fost pus la dispoziție, spre completare, formularul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfqPpMK9JD2NyXEoBljpkiQu-CM4SDzMbhLkzppNY7SvoOcQ/viewform
Participarea la degustarea online este gratuită și se face prin tragere la sorți dintre persoanele care au completat chestionarul, în limita locurilor disponibile – după cum preciza coordonatorul proiectului Gust de Iași, Sebastian Brumă, cercetător științific în cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale ”Gheorghe Zane”, filiala Iași a Academiei Române.
Material realizat de Petronela Cotea Mihai:
Parteneri media Radio Iași și Revista Ferma.
Redactor: Petronela Cotea Mihai, Radio Iași
FOTO: Petronela Cotea Mihai, Radio Iași