Primăria Rădăuţi ar putea rămâne fără conducere, după ce primarul a fost arestat
Publicat de Andreea Drilea, 17 aprilie 2015, 20:59 / actualizat: 18 aprilie 2015, 8:03
Primăria municipiului Rădăuţi ar putea rămâne fără conducere, a declarat pentru AGERPRES, vineri, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim.
Potrivit lui Harasim, mandatul secretarului interimar al municipiului, Adrian Onciul, care asigură în prezent conducerea Primăriei, după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat şi Consiliul Local a fost dizolvat, expiră în 27 aprilie, iar ANFP a anunţat că pentru această funcţie se va organiza concurs pe 29 mai.
Prefectul a solicitat precizări din partea MAI privind modul în care va fi gestionat municipiul Rădăuţi după ce, din 27 aprilie, mandatul secretarului interimar expiră.
”Aşteptăm răspuns până pe 27 aprilie, pentru a vedea cum va putea fi gestionat municipiul”, a spus Harasim, adăugând că a transmis atât MAI, cât şi Autorităţii Electorale Permanente, un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea, pe 31 mai, a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local (CL).
Secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, asigură în prezent conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, doar de gestionare a problemelor curente.
Mandatul primarului ales al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este suspendat din septembrie 2014 până la încetarea măsurii arestării preventive, iar Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă.
De la suspendarea lui Olărean din funcţie, după arestarea sa, până la dizolvarea Consiliului Local, funcţia de primar a fost asigurată de viceprimar. Odată cu dizolvarea CL Rădăuţi, consilierii locali, inclusiv viceprimarul cu atribuţii de primar, au pierdut mandatele.
Tribunalul Suceava a decis, pe 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a CL Rădăuţi şi a admis astfel cererea formulată de Prefectura Suceava de dizolvare a CL, care nu s-a întrunit două luni consecutiv în şedinţă, deşi a fost convocat conform prevederilor legale.
Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul, menţinând, în 31 martie, decizia Tribunalului Suceava, iar CL Rădăuţi a fost dizolvat de drept.
(Agerpres/FOTO blogprinvizor.ro)