Simulare cutremur: Intervenţii ale structurilor de urgenţă din Moldova
Publicat de , 1 noiembrie 2016, 14:19
Peste 110 salvatori intervin cu ajutorul a 17 autospeciale, 12 ambulanţe şi alte mijloace de intervenţie pentru salvarea persoanelor prinse între dărâmăturile unor clădiri, în cadrul unui exerciţiu de verificare a capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă, a declarat marţi Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.
Potrivit scenariului exerciţiului ‘Seism 2016’, în această dimineaţă, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat oraşele Bucureşti şi Iaşi. Structurile ISU din toată ţara au fost alertate şi au trecut la planul ROŞU de intervenţie, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din judeţele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre Bucureşti şi Iaşi.
Pentru asigurarea intervenţiei în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost mobilizate şi efective ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ale Inspectoratului General de Aviaţiei al MAI, se arată într-un comunicat al ISU Iaşi.
În una dintre locaţiile din Iaşi unde s-au înregistrat, conform exerciţiului, 27 de victime, au intervenit 113 angajaţi ai ISU şi UPU, 17 autospeciale, 12 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, echipaje la Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. În zonă se află şi un camion MAPN, cu militari.
În cadrul aceluiaşi exerciţiu, peste 100 de pompieri militari şi 15 autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui s-au deplasat, marţi, în capitală, unde vor participa la exerciţiul de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă, iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, cpt. Petru Iftene, au plecat la Bucureşti maşini şi echipaje de intervenţie de la toate detaşamentele de pompieri din judeţ, în acelaşi timp fiind asigurat şi necesarul pentru intervenţiile zilnice.
‘Alături de pompierii militari, în capitală au plecat şi cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi ale Serviciului Teritorial al Poliţie de Frontieră‘, a declarat, pentru AGERPRES, Petru Iftene.
Marţi dimineaţă, la ora 8,04, la nivel naţional a fost declanşat un exerciţiu care simulează un cutremur de magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter, seism cu impact la Bucureşti şi Iaşi.
De asemenea, peste 130 de pompieri salvatori băcăuani cu 17 mijloace au plecat spre municipiul Bucureşti pentru a interveni în operaţiunile de salvare şi înlăturare a efectelor negative provocate de seismul de peste 7 grade pe scara Richter produs în zona Vrancea.
Reamintim faptul că în această dimineaţă Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă
(agerpres/ FOTO transilvanianews.ro)