Suceava: A VII-a ediție a Festivalului „Drumul Lemnului” și cea de-a XVII-a ediție a tradiționalului „Târg al Lăptarilor”.
Publicat de gabrielarotaru, 27 septembrie 2017, 14:22
Primăria și Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc și Consiliul Județean Suceava împreună cu Asociațiile Crecătorilor de Animale:„Piatra Șoimului”, „Noua Fermă” și „Izvorul Alb” organizează în data de 1 octombrie 2017, ora 11:00, pe stadionul „Rarăul”, Cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Drumul Lemnului” și cea de-a XVII-a ediție a tradiționalului „Târg al Lăptarilor”.
Sărbătoarea are deja un nume consacrat – „Târgul Lăptarilor” şi se desfăşoară anual în localitatea cea mai încărcată de tradiţii şi istorie din Bucovina – Câmpulung Moldovenesc, atribut la care se adaugă frumuseţea peisagistică, bunătatea şi înţelepciunea oamenilor din zonă. Aceste manifestări au ca scop promovarea principalelor ocupații ale locuitorilor Bucovinei – prelucrarea lemnului și creșterea animalelor, activități care au susținut, de-a lungul secolelor, viața oamenilor de pe aceste locuri. Expoziții de animale (bovine, ovine, cabaline, canide), utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului, demonstrații ale meșterilor populari, spectacol folcloric susținut de ansambluri și soliști din partea obcinilor sunt numai câteva din atracțiile pregătite de organizatori.
În scopul realizării unei promovări eficiente a datinilor şi obiceiurilor privind prelucrarea lemnului din Bucovina, a fost conceput și organizat un eveniment cu impact turistic important, într-un cadru adecvat pentru expozanţi şi vizitatori care a permis desfăşurarea tuturor activităţilor în cadrul festivalului “Drumul Lemnului”.
“Drumul Lemnului” se alătură conceptelor ce stau la baza brandului „Turism în Bucovina”, prin faptul că promovează un produs turistic modern, autentic, specific zonei, cu un important caracter de conştientizare şi de cunoaştere a moştenirii lăsate de civilizaţia lemnului.
Ce poate fi mai frumos decât întoarcerea la obârșii împreună cu Bucovinenii, acești oameni statornici și neclinți precum muntele Rarău, la poalele căruia au tăit și trăiesc de secole.
Vă adresăm invitaţia de a participa, într-un cadru sărbătoresc, la aceste manifestări, care reprezintă o îmbinare perfectă între preocupările pe care le au autorităţile centrale, instituţiile din acest domeniu şi administraţia locală. Vom fi deosebit de onoraţi dacă veţi găsi timp să sărbătorim împreună!
Deci, hai la o petrecere bucovineană, să să-i cunoștem așa cum sunt ei cu tradițiile, obiceiurile și datinile lor. (Radio Iaşi/ Comunicat de presă Primăria și Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Asociațiile Crecătorilor de Animale: „Piatra Șoimului”, „Noua Fermă” și „Izvorul Alb,Consiliul Județean Suceava/ FOTO Asociatia de la Romani pentru Romani)