Suceava: Ambulatoriul spitalului din Siret va fi extins şi dotat cu 2,5 milioane de euro
Publicat de , 11 decembrie 2019, 18:14
Ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret va fi extins şi dotat cu aproximativ 2,5 milioane de euro, după ce primarul oraşului, Adrian Popoiu şi directorul ADR Nord Est, Vasile Asandei, au semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru această investiţie ce va fi realizată până în anul 2022.
Potrivit lui Popoiu, obiectivul general al proiectului îl reprezintă extinderea funcţională a ambulatoriului integrat prin construirea unei clădiri noi şi dotarea acesteia în vederea creşterii accesibilităţii la servicii de îngrijire medicală a populaţiei situate în aria de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, în special a persoanelor sărace şi a celor cu acces redus la servicii de sănătate.
El a spus că în cadrul clădirii nou construite se va înfiinţa un laborator de imagistică ce va fi dotat cu computer tomograf şi cu osteodensitometru, ceea ce va ajuta la investigarea persoanelor bolnave în Siret, fără a mai fi necesară deplasarea spre spitalele din Rădăuţi sau Suceava.
”În vederea lărgirii paletei de afecţiuni ce vor putea fi tratate, prezentul proiect propune extinderea funcţională a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, cu următoarele cabinete: neurologie, cardiologie, acupunctură. De asemenea, în domeniul BFT se propune crearea de noi săli de tratament în următoarele domenii: băi galvanice, împachetări parafină şi nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată. În acelaşi timp va fi înfiinţată o sală de hidroterapie, serviciu nou, cuprinzând un bazin cu apă sărată, jacuzzi şi saune’, a spus Popoiu.
Totodată, în cadrul ambulatoriului de recuperare fizică şi balneologie va fi înfiinţată şi dotată o sală de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizată, destinată pacienţilor cu dizabilităţi locomotorii, totale sau parţiale, bazat pe reproducerea mişcărilor mersului prin utilizarea sistemului de scripeţi şi orteze robotizate pentru efectuarea exerciţiilor ghidate în funcţie de programe de antrenament stabilite de către terapeut.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)