Suceava: Circulaţia va fi reluată pe un pod provizoriu la Vereşti, până la reabilitarea podului de pe DJ 208 D, avariat la inundaţii
Publicat de , 26 februarie 2019, 15:20
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a a anunţat, marţi, că va fi reluată circulaţia între Vereşti şi Udeşti în zona podului peste râul Suceava de la Vereşti, ce a fost închis la începutul lunii ianuarie, pentru că nu mai prezenta siguranţă în exploatare.
Potrivit lui Flutur, circulaţia se va desfăşura, temporar, pe un pod de tuburi a cărui construcţie a început deja.
Podul provizoriu va fi amenajat la 150 de metri în amonte de actualul pod şi se preconizează a fi dat în folosinţă în câteva zile.
Flutur a spus că decizia privind această soluţie provizorie s-a luat în urma întâlnirii pe care avut-o marţi, la podul de la Vereşti, cu reprezentanţii constructorului, primarii din Udeşti şi Vereşti şi vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc.
Totodată, el a spus că în proxima şedinţă a deliberativului judeţean vor fi reactualizaţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei ca urmare a creşterii salariului minim în construcţii, după care va fi organizată o nouă licitaţie.
‘Am stabilit, şi se lucrează deja, amenajarea unui pod ca variantă provizorie de tuburi premo prin albie, în amonte de podul existent, pentru ca maşinile, traficul greu şi traficul uşor să poată circula pe această variantă până finalizăm ridicarea grinzilor de la podul mare de la Vereşti şi reparaţia propriu-zisă. În prima şedinţă de Consiliu Judeţean aprobăm indicatorii tehnico-economici, pentru că s-au mărit salariile minime în domeniul construcţiilor şi atunci actualizăm indicatorii tehnico-economici. (…) Scoatem pentru a doua oară la licitaţie, dar vestea pentru cetăţenii din zonă este că, în câteva zile, se va circula pe varianta provizorie, un pod de tuburi de cu diametru de 1,4 metri, prin albia râului Suceava’, a spus Flutur.
Podul peste râul Suceava, ce face legătura între Udeşti şi Vereşti, de pe drumul judeţean 208 D, a fost închis circulaţiei rutiere pe 9 ianuarie, pentru că nu mai prezenta siguranţă în exploatare.
Anul trecut, unul dintre pilonii podului s-a deplasat, iar traficul rutier a fost restricţionat pentru maşinile cu tonajul mai mare de 7,5 tone. Această măsură nu a fost respectată, podul s-a degradat şi mai mult, iar în anumite porţiuni există risc de prăbuşire.
Podul, ce se află în administrarea CJ Suceava, a fost grav afectat de inundaţiile din 2008 şi a fost reabilitat şi redeschis în anul 2011.
Pentru lucrările de reparaţii la acest pod, CJ Suceava a organizat o licitaţie la care nu s-a prezentat nimeni.
(Agerpres/FOTO crainou.ro)