Suceava: Concursul Naţional ”Lira de aur”, la a 37-a ediţie
Publicat de Andreea Drilea, 3 iunie 2016, 14:22
Cea de a 37-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală ”Lira de Aur” a debutat, vineri, la Suceava, un număr de 136 de elevi din ţară şi din Republica Moldova urmând să evolueze, în perioada 3-5 iunie, pe scena manifestării, a declarat presei Alexandra Bejinaru, directorul Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.
Bejinaru a spus că, în acest an, marele premiu, în valoare de 1000 de euro, va fi acordat de Centrul Cultural Bucovina, iar alte două premii speciale vor fi acordate de Asociaţia Culturală ”Lira de Aur” şi de Asociaţia Părinţilor şi a Absolvenţilor Colegiului de Artă Suceava.
”Credem cu tărie că toţi tinerii înscrişi în competiţia de anul acesta, 136 la număr, sunt oameni cu pasiune, oameni talentaţi, care parcurg treaptă cu treaptă, în drumul lor către împlinire profesională, dar şi personală. De 36 de ediţii încoace, emoţia muzicală se îmbină cu spectacolul, iar publicul descoperă noi şi noi talente cu ajutorul unui juriu competent. Concursul acesta este rodul colaborării cu personalităţi marcante, cunoscute în plan naţional şi internaţional, reunite într-un juriu competent şi obiectiv”, a spus Bejinaru.
Preşedintele juriului acestei ediţii este prof.univ.dr. Vlad Dimulescu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
Totodată, adjunctul IŞJ Suceava, Gabriela Scutaru, a declarat, la festivitatea de deschidere a concursului, că acest eveniment a devenit ”un adevărat brand al regiunii” şi a mulţumit colectivului de profesori şi conducerii Colegiului de Artă Suceava pentru implicarea în organizarea concursului.
După festivitatea de deschidere, vineri se desfăşoară concursul pe secţiuni la Colegiul de Artă Suceava, de la ora 19,00 fiind inclus în program recitalul extraordinar susţinut de membrii juriului, eveniment ce se va desfăşura în Sala Auditorium a colegiului.
Sâmbătă continuă concursul pe secţiuni, între orele 9,00-13,30 şi 15,30-18,30, iar de la ora 19,00, un Recital Cameral Extraordinar susţinut de Angela Molodojan – vioară, Tatiana Costiuc – soprană, Elena Turea – pian, precum şi două conferinţe muzicologice, susţinute de prof.univ.dr. Victoria Melnic, rector al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi de conf.univ.dr Diana Bunea, de la aceeaşi instituţie.
Duminică va avea loc finala concursului, începând cu ora 9,00, urmată de Gala laureaţilor şi festivitatea de acordare a premiilor.
(Agerpres/FOTO arhivă radiotop.ro)