Suceava: Maternitatea din Fălticeni va fi mutată temporar
Publicat de Lucian Bălănuţă, 16 februarie 2015, 15:24
Maternitatea din Fălticeni va fi mutată temporar, până la finalizarea lucrărilor la noul spital din municipiu, după ce a fost retrocedată clădirea în care funcţiona, cu terenul aferent, a declarat, luni, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Adjunctul DSP Suceava a spus că varianta avansată în timpul unei întâlniri avute luni, la Fălticeni, cu primarul Cătălin Coman şi conducerea spitalului municipal o reprezintă clădirea unei foste şcoli generale, decizia finală urmând a fi luată după întocmirea proiectului tehnic şi a devizului de lucrări.
Zorescu a arătat că, deşi mutarea în clădirea fostei şcoli este temporară, până la darea în folosinţă a noului spital, condiţiile de structură şi circuite funcţionale, de amenajare şi dotare trebuie să corespundă normelor Ministerului Sănătăţii, pentru evitarea oricăror riscuri epidemiologice.
Secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie din cadrul Maternităţii au în structură 35 de paturi pentru paciente şi alte 22 de paturi pentru nou-născuţi.
Clădirea Maternităţii Fălticeni a fost retrocedată Fundaţiei Caritatea din Bucureşti în 2009, iar de-atunci Primăria Fălticeni a achitat o chirie lunară de 2.500 de lei.
”Fundaţia Caritatea face presiuni pentru a elibera spaţiul, va trebui probabil să găsim o variantă în acest scop, iar cea mai bună soluţie pare să fie clădirea fostei Şcoli Gimnaziale 5 de pe strada Ion Creangă. Clădirea are toate utilităţile, dar avem nevoie de aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Trebuie să vedem ce posibilităţi sunt şi ce cheltuieli implică această relocare, mai ales că în toamnă se va da în folosinţă noul spital”, a spus Coman.
Fundaţia Caritatea a obţinut în instanţă retrocedarea corpurilor de clădire în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Maternitatea Fălticeni, cu cele două secţii de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie, împreună cu un teren în suprafaţă 3.853 metri pătraţi.
La retrocedare fundaţia a fost obligată să păstreze destinaţia timp de cinci ani, contra plăţii unei chirii lunare.
Fundaţia Caritatea a fost fondată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România împreună cu Organizaţia Mondială Evreiască.
(Agerpres/ FOTO adevarul.ro)