Suceava: Peste 11.000 de elevi din judeţ vor primi carduri sociale pentru sprijin educaţional
Publicat de Andreea Drilea, 8 aprilie 2022, 11:52
Peste 11.000 de preşcolari şi elevi din ciclul din învăţământul primar şi gimnazial din judeţ, care provin din familii cu venituri mici şi frecventează cursurile unei instituţii şcolare de stat, primesc tichete sociale pe suport electronic.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Cezar Anuţei, a precizat că, în anul şcolar 2021 – 2022 urmează să beneficieze de tichetele sociale pe suport electronic 11.129 de preşcolari şi elevi, dintre care 1.902 copii din învăţământul preşcolar, 5.336 de copii din ciclul primar şi 3.881 de elevi de gimnaziu.
Copiii care beneficiază de sprijin educaţional provin din 547 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri arondate acestora.
Potrivit lui Cezar Anuţei, joi a început distribuţia cardurilor electronice către şcoli, ce vor fi repartizate beneficiarilor, urmând ca alocaţia pentru sprijin educaţional să fie virată după primirea de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a confirmării distribuirii cardului către destinatar.
Suma ce va fi alocată pentru fiecare tichet social este de 500 lei/an şcolar, iar banii vor putea fi utilizaţi în termen de 12 luni de la data alocării pe card.
Cardurile vor putea fi utilizate numai pentru achiziţia de materiale şcolare, respectiv rechizite necesare frecventării şcolii, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării grădiniţei şi şcolii-
Acordarea acestor tichete se realizează din fonduri externe nerambursabile, pentru sprijinirea elevilor cei mai defavorizaţi în cadrul proiectului cofinanţat din Fondul de Ajutor European pentru cele mai defavorizate persoane prin Programul Operaţional ‘Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate'(POAD 2014- 2022).
Programul are ca obiectiv sprijinirea copiilor dezavantajaţi care frecventează o grădiniţă din învăţământul de stat şi se află în întreţinerea unei familii al cărei venit minim lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim, dar şi a elevilor din ciclul primar şi gimnazial care frecventează o şcoală, la cursuri de zi, şi se află în întreţinerea unei familii al cărei venit mediu lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. AGERPRES/FOTO imagine ilustrativă radioiasi.ro