Suceava: Reluarea furnizării apei calde în municipiul reşedinţă de judeţ e condiţionată de majorarea preţului la gigacalorie
Publicat de Lucian Bălănuţă, 15 octombrie 2014, 15:09
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că livrarea apei calde şi, ulterior, a încălzirii în municipiul reşedinţă de judeţ este condiţionată de majorarea preţului la gigacalorie.
”Problema de grad zero rămâne căldura şi apa caldă. Sper ca mâine s-o clarificăm cu acel protocol între Bioenergy şi Termica. (…) Dacă se aprobă în Consiliul Local din 16 octombrie majorarea preţului la gigacalorie se va semna protocolul. Din păcate, încasările de la asociaţii merg foarte greu. Justificarea e că nu au venit încă pensiile şi salariile”, a spus Lungu.
El a precizat că Primăria a plătit în această lună furnizorului şi distribuitorului de agent termic, SC Termica SA Suceava, 1,7 milioane de lei, din care 900.000 lei au ajuns la producătorul de agent termic, Bioenergy.
”Am vorbit şi la Guvern şi ne dau bani să stingem datoriile la subvenţie, numai că noi nu avem datorii. E posibil să primim un milion de lei pentru achiziţie de combustibili din fondul de rezervă. Cu banii ăştia şi cu protocolul şi hotărârea Consiliului Local de mâine nu cred că vor mai fi motive să nu se reia furnizarea apei calde. Am mers la Guvern cu o situaţie completă la datoriile de la facturi şi s-au îngrozit. Nu mai există în ţară datorii aşa mari”, a arătat Lungu.
El a spus că ”are promisiuni de la Guvern” pentru a rezolva problema apei calde şi a încălzirii în această iarnă şi că, pentru cele şase luni de iarnă, efortul bugetar este de 7 milioane de lei.
”Faptul că de la Guvern se face gestul ăsta cu banii şi am semnale că se vor mai face asemenea gesturi, datele problemei se schimbă”, a spus Lungu.
El a făcut din nou apel la populaţie să plătească din datorii. În prezent, restanţele populaţiei la acest capitol se ridică la echivalentul a 4 milioane de euro. (Agerpres/ FOTO adevarul.ro)