Suceava: Se reia licitaţia pentru salubrizarea municipiului reşedinţă
Publicat de , 3 ianuarie 2018, 14:28
Procedura de desemnare a noului operator de salubrizare menajeră a municipiului Suceava pentru următorii 12 ani a fost reluată, iar ofertele din cadrul licitaţiei pentru concesionarea acestui serviciu se deschid pe 12 ianuarie, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.
Licitaţia programată iniţial pentru 1 noiembrie 2017 a fost blocată printr-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).
‘În urma contestaţiei depuse de RER Ecologic Service Buzău, s-au acceptat o serie de remedieri ale caietului de sarcini, care nu sunt de fond, ci de formă. De exemplu, la calculul redevenţei, de 4% fără TVA, nu era menţionat TVA-ul. La condiţiile minime tehnice de mediu s-a eliminat distanţa maximă dus-întors pentru punctul de sortare, care era de 25 de kilometri, iar asigurarea de răspundere civilă se aplică la delegaţi, nu la delegator. Am făcut aceste corecturi, ca atare, pe 12 ianuarie, la ora 12,00, va avea loc licitaţia care a fost suspendată în noiembrie’, a spus Lungu.
Consiliul Local Suceava a aprobat, în septembrie, reluarea licitaţiei pentru desemnarea operatorului de salubrizare menajeră pentru următorii 12 ani, valoarea contractului fiind de 83,829 de milioane de lei.
Printre investiţiile pe care trebuie să le realizeze operatorul sunt amenajarea a minim 30 de puncte de colectare supraterană selectivă cu patru containere pentru hârtie, sticlă, metale şi plastic, dar şi realizarea unui număr de câte o sută de platforme subterane şi semi-îngropate.
Dintre cele 100 de platforme îngropate, 15 vor fi amplasate în cartierul Obcine, 23 în George Enescu, nouă în Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni şi trei în Iţcani, acestea fiind dotate cu sisteme hidraulice de ridicare şi înlocuire.
Platformele semi-îngropate vor fi amplasate în cartierul Obcine – 14, George Enescu – 24, în Zamca – 7, în Centru – 28, în Burdujeni – 25 şi în Iţcani trei.
Firma câştigătoare se va ocupa de întreţinerea şi igienizarea platformelor de colectare, va achiziţiona autospeciale, europubele şi eurocontainere, va înfiinţa punctul de sortare şi va asigura un dispecerat unde sucevenii pot apela.
Totodată, operatorul are obligaţia să achiziţioneze şi să monteze, anual, minim 1.000 de coşuri de gunoi stradale şi să amenajeze două locuri de joacă pentru copii, cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.
(Agerpres/ FOTO suceavanews.ro)