Suceava: Studenţi din şase ţări din Europa şi Asia, la concursul internaţional de calculatoare ‘Hard & Soft’ de la USV
![Suceava: Studenţi din şase ţări din Europa şi Asia, la concursul internaţional de calculatoare ‘Hard & Soft’ de la USV Suceava: Studenţi din şase ţări din Europa şi Asia, la concursul internaţional de calculatoare ‘Hard & Soft’ de la USV](https://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/2017/05/hard-soft-e1494852859387.jpg)
Publicat de , 15 mai 2017, 14:55
Studenţi din şase ţări participă începând de luni, timp de cinci zile, la Concursul internaţional studenţesc de calculatoare ‘Hard&Soft’, aflat la cea de a 24-a ediţie, ce se desfăşoară la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), în organizarea Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.
‘Hard&Soft’ este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, ce îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri.
În perioada 15 – 20 mai, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, reuşita solicitând cunoştinţe avansate din domeniile Ştiinţa calculatoarelor, Inginerie electronică şi Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare.
Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului pentru primele nouă ediţii ale concursului.
Din 2003, coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda, concursul ‘Hard&Soft’ devenind o competiţie internaţională de prestigiu ce ocupă un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti.
Până în prezent, peste trei mii de studenţi din principalele centre universitare din România şi de la universităţi partenere din Europa s-au confruntat la Suceava, în încercarea de a soluţiona provocări tehnice spectaculoase.
La ediţia din acest an s-au înscris 16 echipe, nouă din ţară, respectiv Cluj-Napoca, Oradea, Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Suceava, precum şi şase din străinătate, respectiv Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Germania şi China.
Juriul este format din Timothy Hall, în calitate de preşedinte şi Ciaran MacNamee de la Universitatea din Limerick, Irlanda, Nela Olsarova şi Nicolae Foica de la ServiceXpert GmbH Munchen – Germania, Jean Michel Duthilleul Universite Lille 1 – France, în calitate de membri.
Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Cercetării şi Inovării, Primăriei Suceava şi Consiliului Local Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor firme ce se implică în sprijinirea, încurajarea şi afirmarea tinerelor valori prin competiţie.
Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu se va desfăşura pe 19 mai, după care va urma festivitatea de premiere.
(Agerpres/ FOTO newsbucovina.ro)