Suceava: Un copil de 12 ani plecat la scăldat s-a înecat în râul Moldova, în zona Voroneţ
Publicat de , 29 iunie 2017, 12:24
Un băiat în vârstă de 12 ani, din oraşul Gura Humorului, a murit înecat, după ce s-a dus la scăldat în râul Moldova, au informat, joi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei menţionate, Alin Găleată, pompierii militari au intervenit cu bărci pneumatice, miercuri seara, pentru recuperarea trupului minorului.
Dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat despre faptul că un băiat de 12 ani, care se afla la scăldat cu mai mulţi prieteni, a dispărut în apele râului Moldova, în zona podului spre cartierul Voroneţ, din oraşul Gura Humorului.
Trupul copilului a fost găsit şi recuperat, la o distanţă de aproximativ 100 de metri în aval de locul unde a fost văzut ultima oară, iar după ce a fost adus la mal, paramedicii au început manevrele de resuscitare, dar acestea au rămas fără răspuns şi s-a declarat decesul.
Pompierii militari reamintesc faptul că scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate pentru acest lucru, de cei care ştiu să înoate sau au deprinderile necesare.
Se recomandă, totodată, evitarea înotului solitar, fără persoane prin apropiere care ar putea ajuta în caz de pericol; evitarea scăldatului în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci; este interzis înotul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.
”Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii. Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri. Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente”, mai recomandă reprezentanţii ISU.
(Agerpres/ FOTO cronicadefalticeni.ro)