Vaslui: Femeie de 64 de ani, intoxicată cu dioxid de carbon de la vinul fermentat
Publicat de Andreea Drilea, 18 septembrie 2016, 03:46 / actualizat: 18 septembrie 2016, 5:50
O femeie în vârstă de 64 de ani din localitatea Râşeşti a fost preluată, sâmbătă seara, în stop cardio-respirator de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon emanat de vinul aflat în fermentaţie.
Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, femeia a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost transportată iniţial la Spitalul Municipal Huşi.
”Având în vedere starea femeii, medici de la spitalul huşean au decis transferul acesteia la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru îngrijiri suplimentare”, a declarat Aurora Popa.
Potrivit acesteia, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă se aşteaptă în perioada următoare la o creştere a numărului de persoane intoxicate cu dioxid de carbon de la mustul fermentat, având în vedere că este perioada în care se culeg viile.
(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)