Vaslui: Producţie de vin redusă cantitativ, dar superioară din punct de vedere calitativ
Publicat de Andreea Drilea, 15 septembrie 2016, 14:07 / actualizat: 15 septembrie 2016, 15:09
Producţia de vin din această toamnă va fi redusă cantitativ din cauza secetei, dar superioară din punct de vedere calitativ, a precizat pentru AGERPRES directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui.
Specialiştii susţin că lipsa precipitaţiilor a determinat creşterea cantităţii de zahăr din struguri, ceea ce va duce la producţii de vin de calitate superioară. Cu toate acestea, producătorii de vin vor înregistra anumite pierderi.
‘În ultimele săptămâni, odată cu maturarea boabelor, din cauza lipsei precipitaţiilor a crescut cantitatea de zaharuri din struguri, ceea ce va face ca vinul să fie unul foarte bun. Ar fi fost însă nevoie şi de apă. Până la această dată, la instituţia noastră au fost raportate 115 hectare de viţă-de-vie pentru vin afectate de secetă’, a declarat directorul Direcţiei pentru Agricultură Vaslui.
La nivelul judeţului Vaslui sunt aproximativ 11.500 de hectare cultivate cu viţă-de-vie pentru vin şi 144 de hectare cultivate cu struguri de masă.
(Agerpres/FOTO arhivă agrointel.ro)