Vrancea: Circa 200 de elevi au mărşăluit prin Focşani, de Ziua mondială a mişcării pentru sănătate
Publicat de Andreea Drilea, 10 mai 2024, 14:50 / actualizat: 10 mai 2024, 18:00
Circa 200 de elevi şi profesori din patru unităţi de învăţâmânt au plecat în marş pe un traseu de câţiva kilometri, prin municipiul Focşani, de Ziua mondială a mişcării pentru sănătate, pentru a promova mişcarea şi beneficiile acesteia pentru sănătate.
‘Am organizat această activitate, astăzi, 10 mai, Ziua mondială a mişcării pentru sănătate, un eveniment internaţional creat în 2002 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, având ca principalul obiectiv oportunitatea de a genera conştientizarea publicului cu privire la beneficiile mişcării şi a exerciţiilor fizice pentru sănătate. Prin profilul de specialitate al şcolii noastre de asistenţă medicală, ne-am propus să desfăşurăm activităţile de educare sanitară pe linii prioritare pentru sănătate, pe care le începem astăzi, aici, dăm un exemplu de urmat în acest sens. Am invitat alături de noi în parteneriat Şcoala Gimnazială Găgeşti, Colegiul Economic ‘Mihail Kogălniceanu’ din Focşani, Colegiul Tehnic ‘Valeriu Cotea’ din Focşani şi Colegiul Tehnic ‘Ion Mincu’ din Focşani’, a declarat profesoara Daniela Cotârlan de la Şcoala Postliceală Sanitară ‘Vasile Alecsandri’ Focşani.
Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Consiliului Elevilor din Şcoala Postliceală Sanitară ‘Vasile Alecsandri’ Focşani, elevi care se pregătesc să devină asistenţi medicali şi care au dorit astfel să integreze mişcarea în activitatea lor profesională.
‘Mi-a plăcut să aflu în şcoală faptul că noi, corpul nostru, secretă o cantitate mare de endorfine în momentul în care facem sport, endorfine numite şi hormonul fericirii. Şi nu doar atât. În timpul activităţii fizice, metabolismul este accelerat, ajutându-ne să avem un pic de control şi asupra greutăţii noastre. Aşadar, consumul de energie contribuie la sănătatea mentală şi fizică a fiecăruia dintre noi’, a declarat, pentru AGERPRES, Radu Valentin, preşedintele Consiliului Elevilor de la şcoala postliceală.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea le-au transmis elevilor şi profesorilor că sunt aşteptaţi în număr şi mai mare la următoarele evenimente, mai ales că acestea promovează nu doar mişcarea, ci şi socializarea.
‘A fost nevoie de o zi mondială ca noi să conştientizăm cât e de important să ne mişcăm. Mişcarea nu înseamnă doar activitate fizică, înseamnă să ne întâlnim unii cu alţii, înseamnă prietenie şi respect, bucuria de a trăi. Mi-aş dori ca în următoarele evenimente de acest fel să fim şi mai mulţi, pentru că, dacă suntem sănătoşi, putem să le avem pe toate celelalte’, a spus inspectorul şcolar Claudia Codrescu.
La finalul marşului, elevii au fost întâmpinaţi cu apă şi băuturi răcoritoare pentru a se hidrata, precum şi cu o gustare pentru a-şi recăpăta forţele.
(AGERPRES/FOTO radioiasi.ro)