(REPORTAJ) SIM. Un exemplu de bună practică pentru recalificarea șomerilor
Publicat de ralucadiaconiuc, 10 septembrie 2015, 13:44
Proiectul „Sisteme Inovative pentru Muncă” a ajuns la ultima activitate. Astăzi, în cadrul seminarului SIM. Practici inovative în domeniul ocupării forței de muncă au fost prezentate activitățile şi rezultatele proiectului SIM şi s-au dezbătut bunele practici în domeniul ocupării pe piața muncii, în prezența reprezentanților instituțiilor publice și private din Regiunea de Nord-Est, dar și a beneficiarilor serviciilor SIM.
Ancuța Daniela Tompea, managerul de proiect, a realizat o prezentare a proiectului și a mulțumit partenerilor pentru implicare și pentru munca depusă în implementarea SIM. „A fost un proiect consistent, iar indicatorii au fost atinși: 391 de persoane au beneficiat de de serviciile oferite în cadrul SIM, 293 de persoane au participat la cursuri autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări, au fost 17 grupe de curs: 3 grupe de Formator, 5 grupe de Comunicare limba engleză, 9 grupe de Competențe informatice, 261 participanți la 7 sesiuni ale unui training online de 30 ore furnizat de partenerul italian pe tema Telemuncii, 33 persoane care beneficiază de serviciile de mediere și plasare pe piața muncii, 32 participanți la instruire care și-au găsit un loc de muncă”, a a declarat Ancuta Tompea.
Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în calitate de beneficiar, a implementat în perioada 12 martie 2014 – 11 septembrie 2015 proiectul „Sisteme Inovative pentru Muncă” (SIM) cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. SIM a fost un proiect inovator prin punerea ı̂n valoare a conceptului de „telemuncă”, practicat ı̂n UE ca variantă de optimizare a costurilor angajatorului și a prestației angajatului.
SIM a avut drept scop creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea calității vieții, pentru minim 270 persoane din regiunea Nord Est (şomeri, inclusiv şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă), prin intermediul oportunităţilor oferite de noile tehnologii informatice de telecomunicaţii (telemuncă) şi a cursurilor de formare autorizate.
(Raluca Daria Diaconiuc, corespondent Radio Iaşi/Foto Ancuţa Tompea)