(AUDIO) Suceava: Două persoane infectate cu stafilococ auriu după ce au mâncat la cantina USV
Publicat de Andreea Drilea, 9 octombrie 2014, 17:11 / actualizat: 9 octombrie 2014, 19:07
O studentă a Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi mama acesteia au ajuns cu toxiinfecţie alimentară la spital, după ce au mâncat la cantina universităţii, a declarat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei.
Potrivit sursei citate, cele două femei au mâncat la cantina-restaurant şniţel de pui cu garnitură de cartofi piure, iar la scurt timp s-au simţit rău.
Abiţei a spus că ancheta epidemiologică a relevat faptul că una dintre bucătăresele cantinei-restaurant nu a respectat regulile de igienă şi a fost sancţionată cu amendă în valoare de 800 de lei, pentru că acele două persoane au suferit tulburări digestive după ce au servit masa acolo.
Şeful DSP Suceava a precizat că rezultatele anchetei epidemiologice au confirmat că bucătăreasa este purtătoare de stafilococ auriu.
Cele două femei au fost internate în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, cu toxiinfecţie alimentară. (agerpres, Adriana Dascălu, corespondent Radio Iaşi/FOTO adevarul.ro)