Suceava: Modernizarea UPU va conduce la reorganizarea structurii de personal din SJU şi la noi angajări
Publicat de gabrielarotaru, 16 decembrie 2015, 19:37
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că va face schimbări importante în structura de personal medical a unităţii sanitare pentru ”a sparge găştile” şi a organiza o ”trupă de amazoane” la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), după ce se va finaliza reabilitarea şi extinderea acesteia.
Râmbu a arătat că un astfel de proces de redistribuire a personalului medical este necesar, fiind în beneficiul pacienţilor, al aparţinătorilor, dar şi pentru îmbunătăţirea imaginii spitalului, în condiţiile în care UPU reprezintă ”poarta de intrare” în unitatea sanitară şi influenţează percepţia faţă de tot ceea ce se întâmplă în spital, de la calitatea serviciilor medicale şi până la conduita şi atitudinea cadrelor medicale.
”În prim plan se află bolnavul şi aparţinătorul (…) Vrem să facem la UPU o trupă de amazoane care să lupte cu urgenţele”, a spus Râmbu, subliniind că pentru a lucra în UPU, pe lângă evaluarea profesională, se vor avea în vedere capacităţile de relaţionare şi comunicare cu pacienţii şi aparţinătorii acestora.
Totodată, Managerul SJU Suceava a spus că, după finalizarea lucrărilor la extinderea şi modernizare a UPU, se vor face angajări, respectiv 8-9 medici şi 22 asistente medicale, în condiţiile în care există un important deficit de personal.
La rândul său, directorul medical al SJU Suceava, Tiberius Brădăţan, a arătat că actuala normare de personal pentru UPU a fost făcută când aceasta avea anual 60.000 de pacienţi pe an, în timp ce în prezent s-a ajuns la aproximativ 100.000 de prezentări pe an.
UPU din cadrul SJU Suceava se află într-un proces de modernizare şi extindere printr-un proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii, dar şi de la bugetul local, urmând ca la final să-şi dubleze capacitatea, ajungând la o suprafaţă utilă de 1.900 de metri pătraţi, să fie dotată cu toată aparatura necesară, de ultimă generaţie, precum şi cu o sală pentru intervenţii chirurgicale.
Investiţia a demarat pe 28 septembrie, cu o întârziere de două luni cauzată de contestaţii, urmând a se încheia până la sfârşitul lunii martie 2016.
Valoarea investiţiei este de aproximativ 12 milioane lei, din care 4,5 milioane lei vor fi alocate pentru dotări. Primăria Suceava va cofinanţa proiectul cu 2,5 milioane lei. (agerpres/ FOTO svnews.ro)