Ascultă Radio România Iași Live

Completări la documentarul RADOR

Completări la documentarul RADOR

Publicat de nicolaetomescu, 3 noiembrie 2016, 11:00


 

(…)

În 2011, Radio Iaşi se adresa locuitorilor din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea, dar şi din Brăila, Buzău, Tulcea, din Republica Moldova şi Ucraina, lumii globalizate a Internetului. Separarea plajelor de audiţie AM_FM s-a impus ca efect al politicii privind scăderea mediei de vârstă. În FM erau abordate segmentele mai tinere de populaţie, diminuându-se riscul pierderii altor categorii prin reconstrucţia AM-ului. Fiecare plajă a primit proiecţia unei grile de programe adecvate; pornind de la nevoile şi aşteptarile publicului vizat, exprimate în şi prin studiile naţionale şi regionale, a devenit solubilă chestiunea găsirii unor formate care să se adreseze, în aceeaşi măsură, segmentelor tinere cât şi segmentelor cu vârstă mai ridicată. Schimbările, atât de fond cât şi de formă, în ceea ce priveşte politica editorială, precum şi eforturile depuse la nivel de promovare, s-au concretizat într-o imagine din ce în ce mai bună pentru Radio Iaşi, care ajunsese să fie perceput drept postul preferat al celor mai mulţi ascultători din Moldova.

Conta fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut, dar, mai ales, fiecare om

La Radio Iaşi Clasic  1053 KHz

La Radio Iaşi FM  90,8, 96,3 MHz

Radio Iaşi FM emitea 24 de ore din 24!

Pentru a putea fi comunicată şi adresată, cultura nu a mai fost privită sectorial, compartimentat, izolaţionist, ci transversal.

În mai 2008, Piaţa Palatului Culturii din Iaşi a fost arhiplină.


Radio Iaşi
a onorat condiţia partenerului, iar Goran Bregovic ne-a acordat un interviu.

 bregovic

Nicu Covaci, invitat de Radio Iaşi, a dezvăluit câteva dintre gândurile sale, considerînd că muzica „vine din suflet, atrage publicul şi după mulţi ani de existenţă Phoenix”.

covaci

Ne-am delectat cu evoluţia grupului Uriah Heep, cu interviul organistului Phil Lanzon – despre omul obişnuit din spatele vedetei rock. Aflat într-o «ţară tristă, plină de umor»…

 uriah-heep

Bad Boys Blue a concertat pentru prima oară în România iar Radio Iaşi, co-organizator al evenimentului, a avut drepturi de difuzare exclusive.

bad-boys-blue

Sâmbătă, 1 noiembrie 2008, publicul a avut parte de un concert extraordinar, un eveniment aniversar cu doi sărbătoriţi: Direcţia 5 şi Radio Iaşi. Fiecare şi-a primit răsplata: publicul, artiştii, organizatorii…

Dovadă? Nu trecuse 1 an şi am preluat responsabilitatea organizării evenimentului din 27 mai 2009, cu aceeaşi trupă; iar tranmisia Video Live pe Internet, adresa www.radioiasi.ro, ne-a apropiat şi mai mult de partea tehnologică a vremurilor pe care le trăim…

 directia-5

Probabil că nimeni nu şi-a imaginat scenariul… Cu atât mai puţin să vadă Radio Iaşi în rolul de organizator al unui eveniment first class: SMOKIE

 smokie

2008 a culminat cu organizarea Concertului de Crăciun „Vienna Magic” – susţinut de Johann Strauss Ensemble

johann

Ne bucurăm ascultându-i pe alţii, recunoscându-le spiritul. Ajungem la cel mai grandios spectacol folcloric organizat vreodată în Moldova…

folclor

Tot în decembrie 2009, grupul „Millenium”, din Chişinău, susţinea ideile noastre despre Sărbătorile de Iarnă. Sprijinim Basarabia şi oamenii importanţi ai ţinutului de peste Prut.

Radio Iaşi

îmbrăţişa cele mai diverse genuri muzicale!

millenium

Sâmbătă, 22 mai 2010, în grandiosul hol al „Blocului de Producţie Radio Iaşi”, publicul a văzut şi a ascultat Concert Bossa Nova cu Bogdan Plech (din Brazilia)…

bogdan-plesch

Radio Iaşi, ca partener media al operei ieşene, a transmis Concertul Muzică, Mister, Apă din iunie 2010


apa

 

Legendarul grup Scorpions” a susţinut un concert la Chişinău (Republica Moldova).

Radio Iaşi, partener media unic pentru România, a strălucit prin relatări, reportaje, interviuri, foto şi video / vezi secţiunea evenimente” a site-ului www.radioiasi.ro.

scorpions 
Marţi, 7 decembrie 2010, în Bloc Producţie Radio Iaşi, a avut loc lansarea albumului Deschideţi porţile mari al interpretei Elena Mândrescu. Lansarea a fost suprapusă „Dedicaţiilor” (orele18:00-20:00), un adevărat brand care aduna, zilnic, 1 din 3 ascultători de radio din regiunea Moldovei.

elena-mandrescu

 

Funcţie de „logica” sărbătorilor – o „logică” a inimii, a sensibilităţii, a liniştii, sâmbătă, 18 decembrie 2010, la Institutul Teologic Romano-Catolic, Radio Iaşi Clasic, Radio Iaşi FM, www.radioiasi.ro (transmisie video live), au lucrat pentru încântarea publicului: Hac Nocte.

 hac-nocte

 

Radio Iaşi şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”-Iaşi au organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2011, în Sala de Concerte a Colegiului „Octav Băncilă” concertul Glasurile Unirii. Au participat elevi laureaţi ai Concursului „Emanuel Elenescu”, ediţia a XX-a,  găzduită de Liceul „Victor Brauner” din Piatra Neamţ.

 bancila

1 martie 2011: “Bloc Producţie Radio Iaşi” a fost pretextul cel mai potrivit pentru a aduce în jurul mesei rotunde scriitori, critici literari şi invitaţi din România şi din Republica Moldova – la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”.

 ion-creanga

Marţi, 8 martie 2011, la sediul din Lascăr Catargi nr. 44, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, spectacolul „Melodii, melodii a fost un dialog al generaţiilor: Constantin Florescu şi Teodora Manolache (pe atunci, speranţă a muzicii uşoare româneşti).

manolache

Am sărbătorit şi Zilele Pascale… la Radio Iaşi.

balada-bucovinei

Sâmbătă, 16 aprilie 2011, Ansamblul folcloric de copii şi tineri „Balada Bucovinei” a prezentat un spectacol cu regie de mişcare, sunete, lumini şi citire din Triod.

balada-bucovinei2

Am efectuat transmisiuni de laFestivalul Ouălor Încondeiate-Moldoviţa”, în Ziua Floriilor. Prin copiii din Vama (judeţul Suceava), am înţeles de ce încondeierea desemnează o artă.

Miei din aluat, cozonaci, pască, diverse dulciuri, figurini de ciocolată (toate amenajate în jurul Ieslei Domnului) au întâmpinat luni, 18 aprilie, iepuraşul; acesta a venit cu un spectacol în interpretarea grupei „Arta mânuitorului de păpuşi” de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi.

oua-incondeiate

Marţi, 19 aprilie 2011, am adunat culori şi… sunete! Corul Mira al Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” şi Corul Juvenes Ecclesiae al Catedralei Romano-Catolice ne-au dăruit lumină

Miercuri, 20 aprilie 2011, tot în „Bloc Producţie Radio Iaşi”, Alina Manole şi invitaţii săi au interpretat fenomenulFolk-jazz sub luna pătrată”.

folk-jazz

În ziua de 3 mai 2011, la Casa de Cultură a Studenţilor-Iaşi, am atins o altă performanţă, transformând Concertul de Binefacere „Povestea unui cântec. Costel Busuioc” într-o reuşită deplină.

costel-busuioc

Marţi, 31 mai 2011, în „Bloc Producţie Radio Iaşi”, am organizat Spectacolul Copiii… muzicii”. Au interpretat copii şi elevi din Iaşi, Dorohoi, Botoşani”, Bârlad; Spectacolul a fost desăvârşit de Academia „SHOW”, Mini-parada modei şi un număr de Iluzionism cu Vasile Vajoga.

copiii-muzicii

În seara de 13 iunie 2011, la Concertul din Bloc Producţie Radio Iaşi, Jake Shulman-Ment, un tânăr violinist din New York, a reunit un ansamblu original pentru turneul din România (Romanian Klezmer Tour); în deschidere – Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”…

klezmer-tour

Am dat startul primei ediţii „Elegance Tango Festival Iaşi-2011”… Conferinţa de presă, cu participarea maeştrilor internaţionali ai tangoului argentinian, Vilma Vega şi Fernando Gallera (din Buenos Aires), a avut loc la sediul nostru – miercuri, 28 septembrie.

elegance

 

La orice vârstă, ne hrănim cu poveşti
Radio Iaşi este povestea oricărei vârste

1941-2011

Povestea continua…

 liedSâmbătă, 22 octombrie 2011, începând cu ora 19:00, prin Recitalul de lied şi poezie eminesciană am intrat în templul lui Eminescu/în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, pentru o Odă în versuri şi muzică, gest de purificare a artiştilor şi a publicului – pe care îl presupunea reîntâlnirea cu opera Luceafărului: actorul Sergiu Tudose recitând, tenorul Daniel Magdal şi pianista Adina Lupaşcu interpretând, pentru prima oară la Iaşi, integrala liedurilor (pe versuri de Mihai Eminescu) create de compozitorul Nicolae Bretan…

 

Prezentator: Daniela Vlad

 ***

fanfaraMarţi, 25 Octombrie 2011, în Bloc Producţie Radio Iaşi, de la ora 18:00, Spectacolul Fanfarelor a pornit de la un moment simbolic: Ziua Armatei Române (înscrisă calendarului sărbătorilor naţionale), în scopul revitalizării interesului pentru ansamblurile muzicale, de  regulă, militare formate din persoane care cântă la instrumente de suflat (din alamă) şi de percuţie. Unde am ajuns? La Fanfara militară/Muzica militară a Garnizoanei Iaşi, Fanfara „10 Prăjini”, Fanfara de la Chetriş-Fraţii Lucan şi Fanfara de la Valea Mare…

***

Mercuri, 26 Octombrie 2011, în Bloc Producţie Radio Iaşi, începând cu ora 17:00, Corul „Apostolii” ne-a apropiat de pomenirea Sfântului Slăvitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir şi făcătorul de minuni. Corul Mare al Parohiei „Sfânta Tereza”Iaşi desăvârşea un instrument democratic în educaţia estetică…

 

***

 

Joi, 27 Octombrie 2011, în Bloc Producţie Radio Iaşi, de la ora 18:00, un nou dialog al generaţiilor: Mircea Vintilă… Susţine Artiştii Ieşeni (Descântec, Cosmin Vaman, Ciprian Cotruţă, Paul Arva).

mircea-vintila

***

Vineri, 28 Octombrie 2011, în Seara Campionilor Mondiali, am retrăit momentele de glorie ale fotbalului românescDupă 28 de ani, pe “Magic Stadium” din Iaşi, întâlneam fotbaliştii legendari ai României din singurul meci oficial câştigat de ai noştri împotriva Italiei (în 1983).

fotbal

***

V-am dat întâlnire cu actorii pe care îi îndrăgiţi…

Sâmbătă, 29 Octombrie, ora 17:00, în Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi: Draga Olteanu Matei 

draga-olteanu-matei

Duminică, 30 Octombrie 2011, în Bloc Producţie Radio Iaşi, de la ora 18:00, One Woman Show: Eficienţa/ după Aldo Nicolaj

aldo-nicolaj

***

 

Miercuri, 26 octombrie ora 21:00, am transmis concertul Guess Who din „Dublin Pub” – video live/www.radioiasi.ro. Luni, 31 Octombrie 2011, pe Radio Iaşi FM, în Culorile nopţii, după ora 22:00, v-am propus un feature şi difuzarea integrală a concertului

guess-who

***

Marţi şi miercuri, 1 şi 2 noiembrie 2011, la Casa de Cultură a Studenţilor-Iaşi, de la ora 18:00/în fiecare seară, am parcurs drumul propriu, plin de vigoare, de prospeţime, cu individualităţi remarcabile precum Ştefania Rareş, Elena Pădure, Mioara Velicu, Laura Lavric, Nicolae Glib etc. (inclusiv cele reunite în orchestre/Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”); 60 de interpreţi, din toate zonele noastre etnofolclorice, din Tulcea, Brăila, Buzău, din Republica Moldovă, au fost reuniţi în  spectacole de zile mari, transmise live pe www.radioiasi.ro, deopotrivă pe 1053 KHz AM, 90,8 & 96,3 MHz FM. 

folclor2

***

 

Numărul 1… Conduceam şi iniţiam…

De 7 X 10… Analizam, înţelegeam, cunoaşteam, studiam, meditam…

la cea mai înaltă octavă a numărului 1

Radio Iaşi…

 

(…)

– va urma –

 

Etichete:
#StareaEducației (INTERVIU) Tinu Bosînceanu, absolvent de Harvard: “Există pentru oricine o modalitate de a studia în străinătate. O facultate peste hotare nu-ți garantează, însă, o carieră de succes. Studiul în străinătate poate fi o rampă de lansare, dar dacă nu te situezi peste medie, șansele de angajare nu sunt la fel de mari.”
Life vineri, 27 decembrie 2024, 10:28

#StareaEducației (INTERVIU) Tinu Bosînceanu, absolvent de Harvard: “Există pentru oricine o modalitate de a studia în străinătate. O facultate peste hotare nu-ți garantează, însă, o carieră de succes. Studiul în străinătate poate fi o rampă de lansare, dar dacă nu te situezi peste medie, șansele de angajare nu sunt la fel de mari.”

Mulți elevi din România aleg să studieze în străinătate, motivele fiind variate, dar în principal legate atât de dorința de a obține o...

#StareaEducației (INTERVIU) Tinu Bosînceanu, absolvent de Harvard: “Există pentru oricine o modalitate de a studia în străinătate. O facultate peste hotare nu-ți garantează, însă, o carieră de succes. Studiul în străinătate poate fi o rampă de lansare, dar dacă nu te situezi peste medie, șansele de angajare nu sunt la fel de mari.”
#StareaEducației (INTERVIU) Un proiect transdisciplinar, care promovează gândirea critică și spiritul civic, susținut de mai multe instituții europene, s-a desfășurat la Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași
Life joi, 19 decembrie 2024, 13:49

#StareaEducației (INTERVIU) Un proiect transdisciplinar, care promovează gândirea critică și spiritul civic, susținut de mai multe instituții europene, s-a desfășurat la Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași

La Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași a avut loc, în lunile noiembrie și decembrie, un proiect interdisciplinar care și-a propus...

#StareaEducației (INTERVIU) Un proiect transdisciplinar, care promovează gândirea critică și spiritul civic, susținut de mai multe instituții europene, s-a desfășurat la Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași
#InfoEconomic: Antreprenortiatul social, model de afacere îndreptat către comunitate. Andrei Ioniță, World Vision România: ”este un domeniu unde este foarte mult loc de dezvoltare și unde trebuie schimbată percepția la nivelul oamenilor”
Life vineri, 13 decembrie 2024, 11:32

#InfoEconomic: Antreprenortiatul social, model de afacere îndreptat către comunitate. Andrei Ioniță, World Vision România: ”este un domeniu unde este foarte mult loc de dezvoltare și unde trebuie schimbată percepția la nivelul oamenilor”

La nivel mondial, antreprenoriatul social, prin prisma fondurilor alocate pentru inițiativele de profil, poate fi privit și în cheia unei...

#InfoEconomic: Antreprenortiatul social, model de afacere îndreptat către comunitate. Andrei Ioniță, World Vision România: ”este un domeniu unde este foarte mult loc de dezvoltare și unde trebuie schimbată percepția la nivelul oamenilor”
#StareaEducației (INTERVIU) Sorin Borodi, profesor de matematică: “Meditațiile, în ultimă instanță, înseamnă o cvasidresură. Sunt cultivate niște automatisme, care au, într-o anumită măsură, valoarea lor. Însă în momentul în care acest stil de învățare a matematicii primează în fața învățării logice și cu aplicabilitate în viața reală, toată lumea are de suferit.”
Life duminică, 8 decembrie 2024, 05:59

#StareaEducației (INTERVIU) Sorin Borodi, profesor de matematică: “Meditațiile, în ultimă instanță, înseamnă o cvasidresură. Sunt cultivate niște automatisme, care au, într-o anumită măsură, valoarea lor. Însă în momentul în care acest stil de învățare a matematicii primează în fața învățării logice și cu aplicabilitate în viața reală, toată lumea are de suferit.”

România se află în topul țărilor care alocă cele mai multe ore pentru studierea matematicii, dar se poziționează la finalul clasamentului...

#StareaEducației (INTERVIU) Sorin Borodi, profesor de matematică: “Meditațiile, în ultimă instanță, înseamnă o cvasidresură. Sunt cultivate niște automatisme, care au, într-o anumită măsură, valoarea lor. Însă în momentul în care acest stil de învățare a matematicii primează în fața învățării logice și cu aplicabilitate în viața reală, toată lumea are de suferit.”
Life joi, 5 decembrie 2024, 00:38

„Radu Afrim – picătura prințului Rupert”, o carte despre „universul afrimian”, semnată de actrița Ada Lupu

Foaierul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași a găzduit marți seara lansarea cărții „Radu Afrim – picătura prințului...

„Radu Afrim – picătura prințului Rupert”, o carte despre „universul afrimian”, semnată de actrița Ada Lupu
Life duminică, 1 decembrie 2024, 08:53

#StareaEducației (INTERVIU) Roxana Mihai, psiholog: “În cazul utilizării rețelelor sociale de către adolescenți, nu aș merge pe ideea de interdicție, ci pe cea de responsabilizare. Controlul parental pe dispozitivele electronice este necesar până la o anumită vârstă.”

În ultimul deceniu, rețelele sociale au schimbat semnificativ modul în care ne petrecem timpul liber, diseminăm informațiile sau comunicăm cu...

#StareaEducației (INTERVIU) Roxana Mihai, psiholog: “În cazul utilizării rețelelor sociale de către adolescenți, nu aș merge pe ideea de interdicție, ci pe cea de responsabilizare. Controlul parental pe dispozitivele electronice este necesar până la o anumită vârstă.”
Life miercuri, 27 noiembrie 2024, 20:03

#InfoEconomic: profesor universitar doctor Cristian Popescu, prodecan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor: ”pentru a ajunge la ținta de deficit bugetar pe care Comisia Europeană a recomandat-o Guvernului României, va fi nevoie de măsuri drastice în ceea ce privește fiscalitatea și în ceea ce privește limitarea cheltuielilor publice”

La jumătatea lunii noiembrie, Comisia Europeană a redus la 1,4% de la 3,3, anterior, estimările privind creșterea economiei românești în acest...

#InfoEconomic: profesor universitar doctor Cristian Popescu, prodecan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor: ”pentru a ajunge la ținta de deficit bugetar pe care Comisia Europeană a recomandat-o Guvernului României, va fi nevoie de măsuri drastice în ceea ce privește fiscalitatea și în ceea ce privește limitarea cheltuielilor publice”
Life marți, 19 noiembrie 2024, 23:59

#InfoEconomic: Horia Popa, CEO Singularity9, companie de IT din SUA: pentru ca Iașiul să urce în clasamente de profil, ”firmele din oraș ar trebui să se ducă în zona de excelență, să facă mai vizibilă zona de performanță în tehnologia informației”

Horia Popa este ieșean, specialist în IT și, din această postură profesională, a deschis o companie în Statele Unite ale Americii; numele ei,...

#InfoEconomic: Horia Popa, CEO Singularity9, companie de IT din SUA: pentru ca Iașiul să urce în clasamente de profil, ”firmele din oraș ar trebui să se ducă în zona de excelență, să facă mai vizibilă zona de performanță în tehnologia informației”