Evenimente POLIROM JUNIOR la Şotron. Tîrg de cărţi, jocuri şi distracţii
Publicat de nicolaetomescu, 1 iunie 2017, 10:34
În perioada 2-4 iunie 2017, Editura Polirom participă la Şotron. Tîrg de cărţi, jocuri şi distracţii, ediția a IV-a, eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și care se adresează copiilor și adolescenților, dar și părinților și celor interesați de activități educative-interactive. Şotron. Tîrg de cărţi, jocuri şi distracţii are loc în grădina Casei Pogor și pe strada „Vasile Pogor”.
Evenimentele Editurii Polirom la această nouă ediție Șotron:
- Atelier de lectură cu elevii Școlii Generale „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Iași
Fetița căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak, cu ilustraţii de Zafer Okur
Vineri, 2 iunie, ora 18.00
Coordonatoare: Conf. dr. Emanuela Ilie
Invitată:
Profesor învățămînt primar Carmen Buburuzanu
- Romanul Copacul minciunilor, de Frances Hardinge, la Clubul de lectură „Să citim împreună” – proiect inițiat și coordonat de Conf. dr. Emanuela IlieSîmbătă, 3 iunie, ora 15.00
Invitate:
Prof. dr. Gabriela Petrache
Prof. Mihaela Vlioncu
Prof. Ruxandra Nechifor
Partenerii Clubului de lectură „Să citim împreună”: Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi, Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Inspectoratul Școlar Județean Iași
Editura Polirom a lansat la finele anului 2016 colecția „Junior”, un proiect editorial ce se adresează juniorilor de toate vîrstele. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sînt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască și în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecția se adresează unui public tînăr foarte variat, de la elevii de școală primară și pînă la tinerii de orice vîrstă.
Coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu, colecția „Junior” a debutat cu volumele: În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, o poveste despre iubire şi încredere la vîrsta adolescenţei; Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger. Cu ilustraţiile autorului, de Edward Carey, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicaţii The New York Times Book Review; Viaţa secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd, povestea unei tinere orfane care descoperă că dragostea poate fi găsită în cele mai neaşteptate locuri, carte vîndută în peste paisprezece milioane de exemplare, tradusă în treizeci şi şase de limbi și care s-a aflat peste o sută de săptămîni pe lista de bestselleruri a New York Times; Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak, cu ilustraţii de Zafer Okur, povestea unei fetițe cu un nume tare ciudat: Mușcată Curgătoare.
„Junior” a continuat cu: Momo, de Michael Ende, un basm‑roman, cu ilustraţiile autorului; Copacul Minciunilor de Frances Hardinge, un roman ce are în centru o fetiţă curajoasă şi inteligentă de 14 ani, aflată pe urmele unui misterios Copac al minciunilor, în încercarea de a dezlega circumstanţele stranii în care a murit tatăl său; Un dar de la motanul Bob, continuarea bestsellerurilor internaţionale Un motan pe nume Bob și Lumea văzută de Bob, de James Bowen, în care autorul își amintește ultimul Crăciun petrecut pe străzi, cîntînd și vînzînd revista The Big Issue alături de fidelul său prieten.
De curînd, în colecţia „Junior” au fost publicate noi ediţii ale romanelor ce fac parte din așa-numita Trilogie a întunericului: Luminile din septembrie, Prințul din negură şi Palatul de la Miazănoapte, de Carlos Ruiz Zafón.
În pregătire:
- Volkov, Urfin și soldații săi de lemn
Veronica D. Niculescu, O vară cu Isidor
Ian McEwan, Visătorul
Edward Carey, Orașul gunoaielor. Partea a doua a trilogiei Iremonger
Andy Mulligan, Povestea unui câine
Eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Şotron. Tîrg de cărţi, jocuri şi distracţii este un adevărat tur de forță al activităților cultural-educative dedicate publicului tânăr și foarte tînăr, desfășurate într-o atmosferă relaxată și plină de surprize, într-un spațiu central, ușor accesibil. Primele trei ediții au antrenat un număr de peste 8.000 de participanți.
Mai multe detalii: https://sotroniasi.wordpress.com/