Sfaturi privind COVID – 19 /Comunicat BBC (The British Broadcasting Corporation)
Publicat de nicolaetomescu, 18 martie 2020, 14:22
Începând cu data de 31 decembrie 2019 focarul de Coronavirus a început să se extindă treptat în numeroase țări de pe glob ajungând la o adevărată pandemie. În acest context, BBC trebuie să exercite o îndatorire suplimentară de îngrijire față de întreg personalul său.
Sfaturi pentru angajații BBC privind COVID – 19 la data de 16 martie 2020:
- Actualul COVID – 19 este un tip de virus care face parte din familia coronavirusurilor, extrem de întâlnite în întreaga lume. Actualul COVID – 19 este o nouă tulpină de coronavirus ce a fost indentificată pentru prima dată în orașul Wuhan din China, în ianuarie 2020.
- Perioada de incubație a COVID – 19 este cuprinsă între 2 și 14 zile. Aceast lucru înseamnă că dacă un subiect nu prezintă simptome timp de 14 zile în urma contactului cu o persoană infectată cu coronavirus, acesta nu a fost infectat.
Semne și simptome ale COVID – 19:
Se pot manifesta următoarele simptome:
- Temperatură ridicată sau febră
- Episoade de tuse continuă
În general, aceste infecții pot cauza simptome mai severe la persoanele cu un sistem imunitar slabit, la persoanele în vârsta și la cele care prezintă afecțiuni pe termen lung precum diabetul, cancerul și bolile pumonare cronice.
Sfaturi pentru sănătatea dumneavoastră dacă experimentați simptome ale COVID- 19 (16 MARTIE 2020)
Situația actuală impune o concentrare asupra sănătății fiecărui individ, nu doar a celor care s-au întors din zonele grav afectate de COVID-19. În cazul în care aveți semne și simptome clare ale COVID-19 trebuie să urmați următoarele măsuri și recomandări:
- În cazul în care experimentați chiar și cele mai ușoare forme ale infecției cu COVID-19, rămâneți acasă și nu părăsiți imobilul timp de șapte zile de la debutul simptomelor
- Nu trebuie să apelați numărul de urgență NHS 111 pentru a intra în autoizolare
- Dacă simptomele dumneavoastră se agravează în timpul izolării la domiciliu sau nu se ameliorează după o perioadă de șapte zile, contactați NHS 111 online. În cazul în care nu aveți acces la internet sunați la NHS 111, iar pentru apelurile de urgențe medicale la 999.
- Păstrați o distanță de cel puțin 2 metri între dumneavoastră și membri familiei și dacă este posibil, stați singur în cameră.
- Spălați-vă regulat pe mâini timp de 20 de secunde cel putin, cu apă și săpun
- Stați departe de persoanele vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă sau cele care au o condiție de sănătate fragilă.
- După șapte zile, dacă nu aveți temperatură și vă simțiți mai bine, puteți reveni la rutina dvs. de viață.
Tusea este un simptom care poate persista pentru câteva săptămâni la unele persoane, în ciuda vindecării infecției cu coronavirus. O tuse persistență nu înseamnă că trebuie să continuați să va autoizolați mai mult de șapte zile.
Sfaturi operaționale – restricții de călătorie
- BBC sfătuiește împotriva tuturor călătoriilor către: Wuhan / Hubei, Iran, Italia de nord (zone aflate sub restricție), Daegu și Cheongdo în Republica Coreea.
- BBC sfătuiește împotriva tuturor călătoriilor, mai puțin cele esențiale, către: China, Cambodgia, Italia, Hong Kong, Japonia, Laos, Macau, Malaezia, Myanmar, Republica Coreea, Singapore, Taiwan, Thailanda și Vietnam precum și în regiunile Madrid, La Rioja și municipalitățile La Bastida, Vitoria și Miranad de Ebro.
- Există restricții de călătorie și închideri de frontieră în China / Hong Kong / Singapore. Accesați paginile de țară pentru mai multe informații.
- Orice activitate pe teritoriul Iranului este considerată a fi activitate cu risc ridicat.
- Zona Asiei de Sud-Est este considerată a fi zonă ce necesită “aviz de călătorie”
Multe țări au introdus măsuri de scanare a pasagerilor precum și restricții suplimentare de intrare la trecerile de frontieră și în centrele de transport. Dacă ați fost recent în China sau în alte țări afectate, este posibil să nu vi se permită să intrați sau să tranzitați țara, sau chiar să vi se solicite să intrați într-o perioadă de carantină la sosire.
Verificați cele mai recente informații de călătorie. Dacă este cazul, contactați biroul local al BBC, care poate fi, de asemenea, în măsură să vă ajute cu informațiile necesare.
Mai multe informații privind diferitele restricții de călătorie impuse de alte țări din cauza COVID -19 pot fi găsite pe site-ul web al Centrului de Turism IATA
Consiliere operațională pentru echipele de producție și producătorii de evenimente din Marea Britanie.
Evenimentele de masă sau programele ce presupun prezența publicului pot continua în conformitate cu normele obișnuite de desfășurare a acestor evenimente, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- În vederea pregătirii tuturor producțiilor și evenimentelor, luați în considerare cu atenție modul în care puteți reduce și controla riscurile de sănătate pe parcursul desfășurării activităților
- Luați în considerare personalul care face parte din categoria persoanelor vulnerabile în fața COVID-19
- Efectuați o evaluare a riscurilor în conformitate cu instrucțiunile obișnuite – adresați-vă consilierului de securitate în cazul în care aveți nevoie de ajutor
- Asigurați-vă că există faciltăți adecvate pentru spălarea și dezinfectarea periodică a mâinilor
- Informați echipele despre cele mai recente sfaturi în vederea reducerii răspândirii infecției cu COVID-19 prrecum și ce măsuri ar trebui luate în cazul în care cineva este bolnav: https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/
Ce puteți face pentru a preveni infectarea cu COVID – 19:
- Acoperiți-vă nasul și gura cu un șervețel sau cu mâneca atunci când strănutați sau tușiți, nu cu mâna
- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun – folosiți gelurile dezinfectante dacă spălarea cu apă și săpun nu este disponibilă imediat.
- Evitați contactul strâns cu persoanele care sunt răcite
- Curățați și dezinfectați obiectele și suprafețele pe care le utilizați în mod frecvent.
- Nu atingeți ochii, nasul și gura dacă nu aveți mâinile curate și dezinfectate.
- Dacă acuzați simptome specifice COVID – 19, nu mergeți direct la medicul de familie sau în incinta unui centru medical, sunați la NHS 111 (n. n. – ajută dacă cineva are o problemă medicală urgentă și nu este sigur de ceea ce trebuie să facă).
Este normal să fiți îngrijorați și neliniștiți cu privire la răspândirea rapidă a COVID – 19. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă informați permanent asupra evoluției generale dar și să urmați toate îndrumările oficiale.
Dacă vă simțiți în mod special afectat de impactul emoțional al acestei situații și doriți să discutați și cu un profesionist, puteți utiliza Programul de asistență pentru angajați (EAP) al BBC, disponibil 24/7. Sunați (…) în Marea Britanie și (…) în afara Regatului Unit.
Sfaturi generale referitoare la purtarea maștilor pentru personalul BBC
- nu se recomanda personalului BBC să poarte măși chirurgicale sau respiratorii pentru a se proteja împotriva COVID – 19
- maștile sunt recomandate pentru a fi purtate doar de către persoanele care experiemntează simptome ale COVID – 19 sau de către cei care au febră sau tușesc
- cel mai bun mod pentru a reduce riscul de infectare cu COVID – 19 este o igienă personală bună și evitarea contactului direct la mai puțin de 2 metri cu orice persoană potențial infectată.
Consiliere și asistență
Dacă doriți să discutați cu un profesionist medical despre probleme de sănătate pe care le puteți întâmpina, va punem la dispoziție noul nostru serviciu de asistență medicală gratuită de la distanță(…)
Puteți contacta departamentul de Resurse Umane al BBC dacă aveți întrebări referitorare la infectarea cu COVID – 19 sau puteți apela linia noastră de asistență dedicată(…) Această linie de urgență este disponibilă colegilor de pretutindeni.
Dacă aveți întrebări, puteți contacta, de asemenea, consilierul dvs în materie de siguranță, echipa de riscuri majore precum și echipa de știri, sau vă puteți adresa direct Departamentului de Medicină a Muncii pentru mai multe informații suplimentare.